MENÜ

7 yabancı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, Eskişehir deplasmanında 7 yabancıyla sahaya çıktı…
5’i orijinal, diğer ikisi futbola yabancı Tarık ve Yekta!
Tarık’ın hücuma katkısı sıfır. Defansif görevlerini ne kadar yaptığını en fazla 5 dakika tartışıp, sonuca varırız!
Yekta zaten devre arasında bitti. ‘Kendine takım bul’ mesajından sonra ‘gel bu hafta 11’de oyna’ deyince olmuyor. Hamza hoca da olmadığını zaten ilk yarıda anladı ve oyundan çıkardı…
Hamza Hamzaoğlu’nun göreve başladığı dönemdeki kadro seçimleri ne kadar doğruysa şimdi ki seçimleri de bir o kadar yanlış.
Galatasaray mevcut kadrosuyla ne yaparsa yapsın gol yiyor… Demek ki, Hamzaoğlu’nun dikkat etmesi gerektiği yer hücum. Bu dönemde yiyebileceği golü çıkarabilecek bir forvet hattı kurgulaması şart.
Hamza hoca, bu maçta stoperde Koray cesaretini gösterse, Hakan Balta’yı sol kanatta değerlendirse, Telles’in yerine yabancı kontenjanını Bruma ya da Pandev ilikisinden birinden yana kullanabilirdi. Selçuk İnan’ın sürpriz golcü olmasını beklemektense; Umut ve Emre’nin kaçırdığı pozisyonlarda Pandev’i topun arkasında görmek daha mantıklı bir senaryo. Galatasaray ne yapıp edip Pandev’i mutlaka kazanmalı…
Galatasaray, Bursaspor maçındaki beraberlik şansını bu kez Eskişehir deplasmanında galibiyete taşıdı.
Eskişehirspor ilk dakikada bulduğu pozisyonu atsa belki de maç çok farklı bir noktaya gidecekti. Ya da Galatasaray ilk yarıda karşı karşıya kaldığı pozisyonları atsa çok farklı kazanacaktı. Sorun da bu zaten; şampiyonluk yarışındaki bir takım maçlarının bu kadar gelgit içinde olması normal değil!
Galatasaray adına sahada 2 iş bitirici vardı. Biri Muslera, biri Sneijder…
Bu kadar sıkıntılı hücum hattı içinde Sneijder hem asist yaptı, hem de arkadaşlarını yüzde 100’lük pozisyonlara soktu. Oyuna baktığınızda belki yoktu ama, bu futbol içinde aslında en çok yine o vardı.
Muslera bu takımın net yüzde 20’si 30’u… Hem kalecisi, hem defansı…
Futbol kötüydü ancak Galatasaray şampiyonluk yarışında kaldı.

YORUM YAZ