MENÜ

Zor oyun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mücadelesi bol, Beşiktaş adına pozisyonu zengin, kıran kırana, futbolun gerektirdiği her türlü varyasyonu gördüğümüz, güzel bir futbol gecesiydi İnönü’de.... Sivas taş gibi takım, deplasmanda ne yapması gerektiğini de biliyor. İstediği sonucu almak için kuralların el verdiğince de skoru korumayı beceriyor. Hocasıyla, futbolcusuyla ligin rengi olan Sivasspor’a tebrikler. Gelelim Kara Kartal’a...
Hoca değişikliği Beşiktaş’ın oyun sistemine de yansımış. Mustafa Hoca öncelikli olarak bütün futbolcuların oyunun içinde olmasını sağlamış. Böylelikle de Kara Kartal çok pozisyon üreten, sahada daha rahat oynayıp yaratıcı yönünü öne çıkaran futbolcularıyla renk veren hale gelmiş. Skor önemli diyorsanız, ona vereceğimiz cevap; biraz sabır. Bu sistem, Beşiktaş tribünlerini sahanın içindeki futbol heyecanıyla yaşatacak hale 2-3 hafta sona gelir ve fizik olarak diri olmayı gerektirir.
Siyah-Beyazlılar defansta Serdar Kurtuluş’u biraz öne sürerek, Zapotocny ile Toraman’ı zaman zaman önlü arkalı yer değiştirerek üçlü defansı da denedi. Böyle anlarda ön tarafta çoğalarak, rakibi kendi kalesi önüne itip Beşiktaş bol pozisyon bulabiliyor. Yalnız sorun, Cisse’nin gerektiği kadar insiyatif almaması, Serdar Kurtuluş’un da fizik olarak bu oyuna hazır olmaması ve en büyük tehlike de dönen toplarda Beşiktaş’ın eksik yakalanması.
4. dakikada tecrübeli Zapo’nun akıl almaz hatasını, kıdemli golcü Mehmet Yıldız’ın gole çevirmesinden sonra oyuna daha fazla asılan, paniklemeyen ve gol isteyen Beşiktaş görüntüsü de önümüzdeki dönem için umut verici. Mustafa Hoca, Sivas’ın oyun sisteminde boş olan bırakmayacağını düşünerek Holosko yerine Bobo ile başladı ama dün gece Bobo doğru düşüncenin yanlış uygulayıcısı oldu.

YORUM YAZ