MENÜ

Yol çalışması

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cim Bom, Büyükşehir Belediye’nin beklemediğini yaparak başladı oyuna. Daha rakibi nefes alamadan, baskı altına alıp, öyle bir çullandı ki Sarı-Kırmızılılar, Belediye ne olduğunu anlayana kadar golü kendi kalesine atarak maça yenik başladı.
Fenerbahçe’den kiralanan Kerim’in kendi kalesine attığı gol, hem Galatasaray için hem de futbol adına şanstı. Bu golü Galatasaray’dan kiralanan bir oyuncu atsaydı, bilinen komplo teoricileri kim bilir neler yazardı. Zor maçın kapısını Galatasaray adına aralayan Lincoln oldu.
Sezon boyunca ondan beklenen her şeyi ilk yedi dakikasına sığdırdı. İki Lincoln seyrettik dün gece.
Birincisi koşan, basan, top çalan, rakibinin üstüne giden, pas dağıtan, kısacası takımına ince ayar çeken Lincoln sahnedeydi. Sonrasında ise ikinci Lincoln çıktı. Her pozisyonda kendini bırakmaya hazır haliyle ondan beklenilenin uzağında olan.
Derbi öncesi bunu özellikle yazıyoruz. Çünkü Lincoln oynadığı zaman, Galatasaray’ın ne kadar farklı olduğunu herkes görüyor. Ve derbide, ilk 7 dakikadaki Lincoln, Galatasaray’a çok lazım.
Erken yediği golle taktik planları tamamen bozulan Belediye’ye karşı Cim bom, defans çizgisini de çok akıllı oluşturdu. Necati ve İbrahim Akın çabuk adamları, kendi kalesinden uzakta tuttular. Her iki takımın da orta sahada maçı çözme taktiği Galatasaraylı futbolcuların daha istekli oluşlarıyla onların lehine döndü. Cevat hoca, Lincoln’le oynayınca, orta sahada bir fazla futbolcu bulundurabilmek için akılılık edip, tek santrforla oynaadı. Az sayıda seyirciden çıkan, şampiyonluğa inanmış gür ses, üç büyüklere yenilmeyen Büyükşehir Belediye’den alınan 3 puan ve atılan 3 gol şampiyonluk yolunun Belediye ile yapılmış çalışmasıydı adeta.

YORUM YAZ