MENÜ

Yiğit Aslan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Unutulmaz bir gecenin aktörleri oldular. Gergin geçen günlerden dipdiri çıktılar. Sahaya yüreklerini koydular. Olumsuzlukları olumluya çevirdiler. Daha önce iki büyüğe yenilen Sivas’ı bir başka büyük olarak golle ve net bir skorla geçtiler. 8 golün 7’sini kendileri attılar. Hakan Balta-Aykut hatasından taksit kampanyasıyla yedikleri golde bile durmadılar. Kafalarına koyduklarını sahada söke söke aldılar.
Tebrik edilecek, alınlarından öpülecek çocuklarıyla gururlanmalı Galatasaraylılar. Ayhan’ın bir sezona bedel şutuyla ağlara giden enfes golünü mü anlatmalı, yoksa “Arda, Cimbomun sihiri onda” dedirtecek oyunuyla bu küçük sihirbazı mı konuşmalı. Sabri’nin müthiş enerjisi, Servet’in cesurluğu, Mehmet Topal’ın aksayan her yere yetişmesi, genç Emre’nin tecrübeli Sivaslılarla yaptığı fizik savaşı, siyah inci Nonda’nın gezerek yorduğu Sivas defansını mı anlatmalı. En doğrusu tüm Cim Bom’u böyle bir baskıdan, böyle bir hazırlanmış şehirden 3 puan çıkardığı için bir yiğit aslan olarak kupanın bir sapını yakaladığı için hepsini kutlamalı. Aynı taktik anlayıştan çıkan nefes kesen mücadeleden aksayan taraflar yokmuydu? Elbette vardı. Ama bir futbolsever olarak bu tansiyondan 8 gol çıkaran her iki takımının futbolcularını ve teknik adamlarını kutlamak gerekli.
İkinci yarıda mutlak galibiyet için tempo yapan Sivasspor, bir büyüğe daha yenilmemek için direnişini maçın sonuna kadar sürdürmemesine rağmen herşeyi ile şampiyonluğa inanmış Galatasaraylı futbolcuların inadını kıramadı. Bu günü bile yaşatmış olmalarından ötürü başkanından, malzemecisine kadar Sivaslılar’a futbolseverlerin teşekkür borcudur.

YORUM YAZ