MENÜ

Usta hesap kesti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Umut olmuş Yeşil-Beyazlılar, tribünlere akmıştı. Hava güzel rakip de büyük olunca Bursa Atatürk Stadı’nı heyecan sarmıştı. Daha önce oynadığı 5 kupa maçında hiç gol yemeden ve yenilmeden Bursa’ya gelen Kanarya oyunun ilk 10 dakikasında biraz fazla pas hatası, biraz da fazla telaş yapınca Yeşil-Beyazlılar adına sanki bir şey olacakmış görüntüsü çıksa da 23. dakikada Deivid’den gelen topla Alex Usta hesabı kesti. Çok geçmeden 25. dakikada yine aynı usta düşüncesini ve kalitesini gösterdi maçın da gazını, tadını, tuzunu Bursa adına kaçırdı. Fenerbahçe’nin doğruları kupa gecesinde ne kadar fazlaysa Bursa’nın yanlışları da o kadar fazlaydı. Türkiye Ligi’nin iki sert ve çalışkan ön liberosu Kirita ve Mustafa Sarp, Bursa’nın iki stoperiyle birlikte kendilerinden beklenmeyecek kadar kötüydüler. Ali Tandoğan’ın hataları ise Fenerbahçe’yi erken rahatlattı. Bursa’ya gelen yeni transferlerle Yeşil-Beyazlılar ne kazanır göreceğiz. Ama Yusuf’un gidişiyle ne kaybettiklerini dün gece açıkça gördük.

Fener’in okçusu 40. dakikada okunu nihayet kınından çıkardığında aslında Fenerbahçe adına yapılan doğruları da tam 12’den gösteriyordu. Ne demek istediğimizi açalım. Alex gol bölgesine yakın oynayınca Güiza da rahat ediyor, usta ayak Alex de, Deivid de bildiğimiz çalışkanlığıyla o bölgeye girmeye başlayınca rakip için zor anlar yaşatıyorlar. Aragones de herhalde Alex’i 50 metrelik uzun parkurda kullanmak yerine bundan böyle gol bölgesine daha yakın ve orada diri kalacak taktik anlayışta oynatır. Tabi bunda Emre ve Selçuk’un oyuna dün geceki gibi büyük ölçüdeki katkıları şart. Vederson’u da unutmayalım. Roberto Carlos’un tüm çıkışlarında ve gerideki kademe hatalarında olumlu işler yaptı.
Aragones’in dün geceki önemli doğrusu 44. dakikada kızarmadan Emre’yi dışarı almasıydı. Devre beklense olmaz mıydı diye aklınızdan geçebilir... Tabii ki beklenebilir. Ama Emre de bilmeli ki takımı 10 kişi bırakma lüksü yok ve kenarda da kırbaç gibi bir hoca var. Bu da ona bir dakikalık terbiyedir.

YORUM YAZ