MENÜ

Tarih yazdık

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Böyle bir maçı yazmak kolay değil. Ne kolumda kuvvet, ne de yazacak akıl bırakmıyor insanda. Bir ilki gerçekleştirdik Viyana’da. Daha önceki çıktığımız çeyrek finalden bir adım ileri giderek, bütün yoklara rağmen yarı finale çıktık... Tarih yazdık ÇILGIN TÜRKLER olarak. Hep söyledim, yine söylüyorum. Grup maçlarından bu yana bizimle gelen futbol şansı, böyle devam ederse, ne kadar eksik olursak olalım, biz şampiyon da oluruz.
Turnuvanın başından beri, oynadığımız en doğru maçtı belki de bu. Hep kötü başlıyorduk bu kez iyi başladık, oyunu önde kurduk, Hırvatları şaşırttık, hem de korkuttuk. Onlar Arda’yı, biz Modrij’i kitlemeye çalıştık, ama bizde bir tek Arda yoktu ki, hepsi ‘Aslan Yürekli’ Ay-Yıldızlı futbolcularımız müthiş yardımlaştılar. Tecrübe abidesi Rüştü, maçın bütün kırılma anlarını bize yarayacak şekilde geçiştirdi. İlk ofsaytın Hırvatlar lehine 63. dakikada olduğu, bizim ise 80. dakikada ofsayta düştüğümüz kilit altındaki maç, ‘Aslan Yürekliler’in kilitleriyle açıldı. Fatih hoca, Topal’ın yerine Semih’i sokarken, rahat hareket eden Hırvat stoperleri rahatsız hale getirdi, oyun kuramaz oldular. Uzatmada adeta rakibimizi yere uzatır hale getirdik. Son damlasına kadar terimizin sahada biz vardık. Böyle olmasa 119’da golü yiyen, 121’de golü atabilir miydi!..
Her türlü övgüye layıksınız çocuklar. Avrupa’da yürüyen Türkiye’yi meşale elinde koşar hale getirdiniz. Gurbetçilerimizin başı dik, göğsü kabararak dolaşacak sizin sayenizde. Tek tek isim vermiyorum. Hepiniz kahramansınız. Bundan sonra ne olacak diye düşünmeyin... Siz tarih yazdınız, tarihe geçtiniz ve alınlarınızdan öpüldünüz. Yolunuz açık olsun...

YORUM YAZ