MENÜ

Skora bakma

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her ikisinin ortak özelliği umdukları futbolcularla değil, bulduklarıyla etinmeleriydi. Buradan yola çıkarsak, gecenin kadro şanslısı Galatasaray ve Prandelli olmalıydı! Skora bakarsanız, aldanırsınız.. Oynanan futbola bakarsanız, Galatasaray için futbol belirsizliği hãlã sürüyor, görürsünüz.

Ligde ilk maçlar zordur, tamam. Ancak sahanın paylaşımında, taktik oyun şablonunda mutlaka birtakım sinyaller vermelidir böylesi haftalarda takımlar... Süper Kupa dahil dün gece de Galatasaray ne oynamak istediğini ve Prandelli'nin takıma ne yaptırmak istediği bulmaca gibiydi. Sneijder'in başlattığı, Bruma'nın gecikerek Burak'a attığı organize atak 43. dakikada oldu. Gerisi boş. Bursa yakınlaşarak ve yardımlaşarak oynayıp, göbeği kalabalıklaştırdıkça, kanatsız Cim Bom, Süper Kupa'daki gibi sıkıştı. Bunda önemli etken, pas santral merkezindeki Selçuk-Melo- Yekta ve Sneijder'in daha çok rakibe top atmaları oldu. Galatasaray'ın iki beki yine büyük sorun. Veysel biraz olsa da, Hakan Balta geri dönemem korkusuyla sanki kırmızı çizgi ile sınırlandırılmış oynuyor. Ayrıca önlerindeki oyuncular da kademe yapamayınca, rakipleriyle çokça birebir kalıyorlar. Galatasaray'ın etkin olması için topa fazla sahip olması gerekli.

Zaten büyük takımlar da böyle yapıyor. Topa sahip olurlar, oyunu domine ve forse ederler. Bunu yapamayan Sarı-Kırmızılılar, akıllara ziyan top kayıplarıyla birçok sonlandıramadıkları ataklardan kontra
yiyorlar. Selçuk acilen toparlanmalı ve topla daha fazla buluşacak pozisyonda oynamalı. Aslında Burak'ın golündeki takım çıkış çabukluğu ve doğru düşünce Galatasaray'ın yapması gerekenler. Ve yine gecenin kahramanı Muslera'ydı. Kırılma anlarını önledi.

YORUM YAZ