MENÜ

Korkunca!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

21 yeni oyuncusuyla Trabzonspor’un oturmuş kadrolu Fenerbahçe karşısında aşırı kontrollü ve bekleyerek oynamasını anlayabiliyoruz da maçın favorisi olan Sarı-Lacivertliler’in bu kadar yana ve kontra yemekten korkarak çakılı, statik oynamasını anlamak mümkün değil.

Hareketli futbolcuları olan, yer değiştirerek rakiplerin savunma bütünlüğünü bozabilen, pas santralini Emre, Ribas, Topal ile rahat işletebilen, iki bekini rakibin üçüncü bölgesine çabuk gönderebilen Fenerbahçe’nin bu kadar el freniyle oynaması teknik heyetin korkmasından olsa gerek.

Halilodzic oyun boyunu kısaltarak, pas üstünlüğünü bildiği Fenerbahçe’nin bu özelliğini kırmaya, üçüncü bölgeye rahat top çıkarttırmamaya yönelik oyun planına bir de iki Sarı-Lacivertli bekin üstüne çabuk adam yollayarak kendi adına oyunu toparlamıştı.

İsmail Hoca Trabzon’un bekleyerek oynayan bu taktiği karşısında aşırı kontrollü ve çoğunlukla yana pas oynatarak belki topa daha çok sahip olup oyunu kontrol ederek kendini güvende hissetti ama, rakibe özellikle 50’den sonra daha çok pozisyon veren tarafta oldu. Gökhan yeni transfer Waris’le uğraşırken Caner’in tarafında da çabuk kapatan iki oyuncu olunca onun önüne koyulan Kuyt’la birlikte maçın büyük bir bölümünde oyundan düştüler.

Gökhan’ın önündeki Emenike, beklenenin uzağında, Sow da hem formsuz hem de yeteri kadar servis yapılmadığı için yok oldu. Alves-Bekir aynı Trabzon stoperleri gibi oyuna girmeden çakılı kaldılar. Topal ise 55’ten sonra biraz öne hamle yapınca Fenerbahçe rakip kalede biraz daha etkili oldu.

Ribas beklenenin altındaydı İsmail Hoca da 3 puanın peşinde olmak yerine kazasız 1 puanla dönmeyi tercih etmişti anlaşılan. Geçen senenin olumsuz tablosundan, bu seneki olumlu taraftar tablosuna geçiş Trabzon için sevindirici.

YORUM YAZ