MENÜ

Kalli'ye rağmen bir umut var

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın orta sahası bu maçın kilidi olur. Fenerbahçe’nin pas trafiğini kesip, oyunu da önde oynatabilirse Cim Bom kazanır. Fener ve Beşiktaş maçları Kalli’ye rağmen takımın kazanma hırsıyla aşılabilir. Hem Kalli’nin hem de Aslan’ın yol haritası o zaman çizilir.

Haberin Devamı

1 Önce Leverkusen sonra Kasımpaşa yenilgileri geldi. Bugün Fenerbahçe, pazar günü de Beşiktaş ile oynayacaklar. İki maçta alınacak sonuç, Galatasaray’ın geleceğe dönük yol haritasını nasıl etkiler?
Burada düşündürücü olan; Leverkusen ve Kasımpaşa maçları öncesinde müthiş mücadele gösteren kadronun direncini bu maçlarda kaybetmiş olması. Galatasaray’ın yol haritası, biraz da Kalli’ye bağlıdır. Son iki maçta Kalli, adeta Galatasaray’ın rakibi gibiydi. Yapılabilecek bütün yanlışları yaptı, üstüne üstlük, kırgın ve küsler ordusu haline getirdiği takımda birleştirici değil, sopa sallayan köy muhtarı gibi davrandı. Son maçtaki ısrarı bana, sanki Leverkusen maçındaki kadroyu eleştirenlere, “Alın size istediğiniz kadro” inadından başka bir şey değil gibi geldi. Barrusso’yu oynatacağı yer haricinde, her tarafta denemeye kalkınca, Emre’yi de alışık olmadığı yerde adeta seyircinin önüne atınca, son maçtaki seyirci tepkisine de davetiye çıkardı.
Fenerbahçe ve Beşiktaş maçları Kalli’ye rağmen futbolcuların kazanma hırsıyla kazanılabilir ve hem Kalli’nin hem de Cimbom’un yol haritası o zaman çizilir.

Haberin Devamı

2 Kadıköy’deki 0-0’lık sonuç, Galatasaray adına bir avantaj. Ancak tur için de gol şart. Kasımpaşa önünde forvetlerin formsuzluğu dikkat çekti. Sizce Kalli, derbide hangi golcülerine güvenmeli?
Kadıköy’deki sonuç, Galatasaray için bir avantaj değil. Bu tip ikili maçlarda rakip sahada gol bulmak önemlidir. Fenerbahçe ile berabere kalınca bu kadar fazla sevinmenin, rakibi büyütmekten başka hiçbir görüntüsü olmaz. Kendi sahasında eğer sabırla ve 90 dakikanın sonunda tur atlamayı düşünerek oynamazsa, Galatasaray için tur tehlikeye girer. Forvetlerin formsuzluğu tespitine katılmıyorum. Birkaç hafta öncenin, bol gollü maçların aktörleriydiler. Forvetleri etkisiz kılan; Galatasaray’ın alan daraltarak, pres yaparak, göze hoş gelen futbolunun son maçlarda olmaması ve ileri uçtaki golcülerine gol yollarına pas atacak futbolcuların işlerini tam yapmamalarındandır.
Kalli’nin derbide hangi golcüyü oynatacağından daha önemli olan, oyun planıdır. Eğer Fenerbahçe’yi kalesine yakın bölgeden uzakta tutamassa ve oyunu yavaş oynarsa, Galatasaray turu zor geçer.

3 Galatasaray adına bu maçın kilit mevkileri ve kilit adamları size göre kimler olur?
Aykut, Arda, Ümit Karan, Song ve Mehmet Topal. Galatasaray’ın orta sahası bu maçın kilidi olur, Fenerbahçe’nin pas trafiğini kesip, kendi takımınıda ileri doğru çıkarır ve oyunu da önde oynatabilirse, Galatasaray maçı kazanır.

4 Ali Sami Yen’deki son Fenerbahçe derbisinin faturası hayli ağır olmuştu. Olaylar nedeniyle Cim Bom’a 5 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Taraftara mesajınız nedir?
Son Fenerbahçe ile bugün oynanacak Galatasaray maçı arasında çok fark var. Geçmiş maçta, Galatasaray tribünü ile yönetim arasındaki gerginlik ve emniyetin sert müdahelesi, işi çığrından çıkarmıştı. Oysa şimdi durum farklı. Öyle bir Mali Genel Kurul yapıldı ki, sonuç ne olursa olsun hiçbir taraftarın takımı riske atacak davranışta bulunacağına inanmıyorum. Galatasaray seyircisi birlik ve beraberlik içinde olmanın zorunlu olduğu bilincindedir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ