MENÜ

Hız kontrolü!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Arena’da maçlara hızlı başlayıp rakibi sağlı sollu sıkıştıran, bunaltan ve golü bulan Galatasaray’ın oyun planını Bilic iyi süzmüş.. Önlemlerini ona göre almıştı. Öncelikle Siyah-Beyazlılar rakibin hızını kesti.. “Hız kontrolü” yaptılar... Önce tatlı sert, sonra de taktik faullerle ve en önemlisi doğru alanda kontrollü baskıyla oyunun hakimiyetini ele geçirdi. Galatasaray’ın pas yollarını kapatıp, uzun topa mecbur bırakınca önde de Drogba ve Burak defansın kucağında kalarak, Beşiktaş kalesi için Galatasaray tehlikesi yok hükmünde oldu. Oysaki; Almeida, hareketli oyun ile onların yapamadığını yapıp Galatasaraylı stoperleri ‘sağa-sola’ çekip arkadaşlarına boş alan açmayı becerebildi.

Drogba tembelliği devam ediyor. Biz onu maç seçiyor zannediyorduk, oysaki formu düşük ve kuvvetsiz. Bir de Sneijder eksikliğini ve Selçuk’un haftalardır süren performans düşüklüğünü ekleyince gecenin neden futbol adına üstün tarafın Beşiktaş olduğunu anlayabiliriz. Skoru Galatasaray’ın lehine futbol adına doğruları Beşiktaş’ın tarafına olduğu gecede taktiksel anlamda da Kara Kartal öndeydi. Mücadelede de, Siyah-Beyazlılar adına artı fark vardı. Alex Telles, Melo ve Semih’i bir kenara koyarsanız Galatasaray’ın iyilerini bulmakta zorlanırsınız.

Beşiktaş, Gökhan Töre’yi kademesiz kalan Telles’in önünde daha etkili kullanabilirdi. Orta sahası dün gece Galatasaray’dan daha istekli, baskılı ve koşan Siyah-Beyazlılar, oyun içinde kanatları yeterince kullanmalıydılar. Haftalardır yazıyoruz, Mancini oyun boyunu uzatmadan kompakt Galatasaray’ı yaratmazsa, rakipler çok boş alan bulup Galatasaray’ı baskılarla ve de Sarı-Kırmızılılar unutmamalı ki; sadece top kendilerindeyken değil rakipteyken de bir oyun planı olmalı. Üç puan için Galatasaray’ı; oynadıkları futbol için Beşiktaş’ı tebrik ederim.

YORUM YAZ