MENÜ

Her türlü kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş açısından skor dışında da kazanımları olan maçtı. Kupa maçı olduğu için, Mustafa hoca kadroda daha önce denemediklerini, 11’de sahaya sürme imkanı buldu. Tello, Yusuf, Üzülmez ve Nobre’yi ilk 11’de kullanmayan Mustafa hoca, riski olmayan bir oyun anlayışıyla daha önce denemediği futbolcuları, taktik şablonu içine yerleştirmişti.
Arkadaki 4’lü Serdar Kurtuluş hariç, sınıfı geçti. Ekrem’i konuşmaya gerek yok. Sezon başından bu yana zaten nazar boncukluk işler yapıyor. İbrahim Toraman ve Gökhan Zan da, hata yapmadan maçı bitirip, Zapo ile Sivok’a, ‘Buralarda biz de varız. Bir daha kartla dışarı çıkarsanız, zor dönersiniz’ mesajı verdiler. Gökhan Zan, konsantre olduğunda rakip için geçirmesi zor bir futbolcu. Dün, Djiehoua fizik kuvvetiyle Zan’ı yıldıramadı. Yanındaki çabuk forvetler Zitouni ve Tita’ya da Ekrem ve İbrahim Toraman hem çabuklukları hem de doğru kademe anlayışlarıyla, geçit vermedi. Sulu sahayı, kuru saha temposuyla ilk 45 dakikada oynadı Kara Kartallar. Doğru yardımlaştılar, ağır zemine rağmen çabuk paslaştılar. Kendilerinden çok, topu koşturmasını bildiler. Gerideki 4’lünün önünde Sivok, olumlu işler yaptı. Cisse ve Uğur İnceman, Serdar Özkan ile birlikte hem etkisiz hem de anlamsız şekilde isteksizlerdi. Bobo ise, Holosko ile birlikte, Beşiktaş’ın vurucu gücündeki etkilerini dün sahaya yansıttılar.
İlk maçın ardından; 2 Serdar’ın olumsuz durumu, İnceman’ın tuhaf görüntüsü, Cisse’nin gönülsüzlüğü, Zapo’nun olmadığında defansın neler yapılabileceğini görmek adına Mustafa hoca ve Beşiktaş için avantajlı skorun haricinde, önemli kazançlardı.

YORUM YAZ