MENÜ

Helal olsun sizlere...

Abone Ol Google News

Helal olsun... Temposuyla, mücadelesiyle kupa gününe hem heyecan, hem de ciddiye alınmamaya başlayan kupaya prestij getirdiler. İşini ciddiye alarak futbolseverlerin saygısını kazanacak işler yaptılar. Onun için hepsine helal olsun... Bir diğer pencere de, Sivas’taki maç öncesi güzelliği açmak lazım. ‘Laf atacağına’, çiçek atmayı tercih eden Sivaslı tribünler ile onlarla kucaklaşan her iki takım futbolcuları da ayrı bir güzellik olarak futbol sayfalarına geçtiler.
Sylla-İbrahim Dağaşan anlaşmazlığıyla Arda Cim Bom adına golü kazandırmadan önceki görüntü şöyleydi: Galatasaray elde ne varsa onunla sahaya çıkmış, Sivas ise oynaması gereken yerlerde oynayacakların en iyisini seçme şansıyla takımı sahaya sürmüştü. Hal böyle olunca, o Arda golü gelene kadar ‘Galatasaray çok zorlanacak’ diye düşünüyorduk. İstanbul’da bıraktıklarıyla götürüp kulübeye oturtamadıklarını yan yana koyarsanız, sahadaki 11’den fazla sayı bulacağınız Cim Bom, özellikle ilk 45 dakikada zorlu Sivas’a müthiş direnç gösterdi. Zemin buzsuz, ama pas yapmaya müsait değildi. Havanın soğukluğunu her iki takım sahada ısıttı. Sivas oyunu set edip atak olgunlaştırmaya çalışırken, Galatasaray’ın yürekten oynayan gençleri rakibi yerleşmeden çabuk oynamaya çabaladılar. İlk 45’te de bunu becerdiler. Golü de bu baskıda ve çabuk düşünüp, çabuk uygulama anında buldular.

Haberin Devamı

Sahada Sarı-Kırmızılılar adına ayağına hakim tek oyuncu Arda idi, ilk 45 dakikada da oyunu o forse etti. Kırılma onları, dönüm noktaları, akıl almayacak kaçan golleri, bireysel hatalardan gelen 90 dakikalık uzatma skoruyla, penaltılarıyla, futbol adına her şeyi sahaya koyan tüm futbolcuları, (aslında isimleri ayrılacak olan var ama) alınlarından öpüyor, Sivas’a da yolun açık olsun diyoruz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ