MENÜ

Gerekeni yaptılar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

6 deplasmandan 5 puan çıkaran Galatasaray, Ankara’da suni çimde gerçek patlama yaptı. İlk 45’te olmayanlar, ikinci 45’te özellikle 60.dakikadan sonra ortaya çıktı Sarı-Kırmızılılar adına. 5 dakikada 3 gol, Ankaragücü’nü bitiren Galatasaray’a ‘mutlu bayramlar’ dedirten kısa kesitti maçta.
Ankaragücü sahayı iyi parselleyip, iyi paylaştığı anlarda Galatasaray’ı hem kalesine yaklaştırmadı hem de orta saha organizasyonu yaptırmadı. Çabuk bastılar, 5’li orta sahayla Sarı-Kırmızılılar’ı bunalttılar. Zor zeminde zor oyun oynadılar ve tükendiler. Sahneye Galatasaray’ın yıldızları çıkınca, Ankara’da ışıl ışıl sarı-kırmızı bir gece yaşanmaya başladı. Çabuk oynamalıydı Galatasaray, oyunu kontrol eden Ankargücü’nü geçmek için, 2.yarıda öyle de yaptı. 4-5-1 gibi sahaya yayılan Ankaragücü’nü önce orta sahada kontrol altına aldı Cim Bom, sonra Barış’ı da 4’lü savunmadan öne doğru çıkarmaya başlayınca, önde de çoğaldı. Ayhan ve Topal da işlerini iyi yapınca, Galatasaray sonuca, arifeden bayramı kutlayarak, kestirmeden giriverdi.
Skibbe geldiğinden beri tek santrforun başına 4’lü defans koymak yerine, ilk defa oyun şablonunu rakibe göre doğru kurmuştu. Müthiş zevkli bir galibiyetle Avrupa’dan dönen Cim Bom’un Ankara’da suni çime takılacağını düşünenler, suni gündem yaratan oldular. İşin gerçek tarafını ise, Galatasaraylı futbolcular 3 golle 3 puanı alarak yaptılar. Belki muhteşem değildi ama, gerektiği gibi oynadılar, kalite farkını ortaya koydular.

YORUM YAZ