MENÜ

Gençleştirme operasyonu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezon başında başlayan gençleştirme operasyonunun son kurbanı da Karl Heinz Feldkamp oldu kanımca! Necati Ateş’in, Emre Aşık’ın, Orhan Ak’ın, Ergün Penbe’nin istifa etme hakları yoktu belki, ama ‘genç Kalli’ bu hakkını kullandı geçenlerde.
Gideniyle geleniyle hareketli bir sene geçiren Cim Bom’un esas derdi bizce; Kalli’nin gitmesi değil, gidiş biçimidir. Galatasaray’ın geleceğini planlaması için seçilen hocanın 14 sene çalışmadığı ve Almanya’da futbol okulunda teknik sorumlu olduğu herkesçe bilinirken, şampiyonluk hedefi olan bir takımın başına onu getirenler, öncelikle yanıldıklarını şimdi itiraf etmelidirler. Yüksek borç yüküyle boğuşan kulübün transferlerini hangi kafa yaptıysa, o zihniyetin de iflası olmuştur bu gidiş.
Kulüp geleneği Türkiye’de örnek gösterilen, başarısız bile olsa antrenör değişikliğini en son çare olarak düşünen bir gelenekten de istifa etmiştir Galatasaray. Çok değil, daha 10 gün önce altyapının başına geçeceği ve futbol takımının yapılanması ile yeni gelecek teknik direktörün belirlenmesine bakacağı açıklanan ‘Danışman Kalli’nin kime danışarak istifa ettiği de ayrı bir soru işaretidir. Ne olduğunu, Kalli’yi uğurlayanlar ile uğurlatanlar kesin olarak bilmektedir. Gerçekler bir gün mutlaka gün ışığına çıkacaktır elbette. Ama Kalli bu kez bir ilki gerçekleştirmiş ve Türkiye’de çalıştığı kulüplerden ayrılırken alışkanlık haline getirdiği veliahtını tayin etme işlemini yerine getiremeden gitmiştir. Ders alınacak bu tuhaflığın Galatasaray’da fikstür avantajı da varken şampiyonluk hedefine zarar vermemesini sağlamalıdır yöneticiler şimdi. Çünkü yönetim yapabileceği tüm hataları yapmış ve bundan sonra hata lüksü kalmamıştır.
Son maçtaki istekli tablo, eğer gelişen olayların ‘gazı’ ile oluştuysa, bu düşündürücüdür. Aksi ise, futbolcuların şartlar ne olursa olsun takımı ve hedeflerini sahiplenmesi demektir ki, bu da Sarı-Kırmızılılar’ın belki de en büyük şansı olur. Eğer ki mevcut antrenör kadrosuna ile sezonu bitirme fikri mutlu sonla buluşursa, bu; futbolcuların özverisi, inancı, dayanışması ve inadı ile olacaktır.

YORUM YAZ