MENÜ

Gelecek, gelecekse!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sanki kazalar hep Beşiktaş’ın başına geliyor gibi bir görüntü çıktı son zamanlarda. Oysa ki durum çok da öyle değil. Zorlanılarak alınan puanlar, tribünleri tatmin etmeyen maçlar, takım içi sorular inkar edilse de var olan maddi sıkıntılar, isyan eden yabancılar, parasını alamayıp sesi çıkamayan tüm futbolcular, lüzumsuz konuşmalar ve bitmeyen sakatlıklar şampiyonluk yolunda kazaların aslında sebepleri oldular.
Tam bu zincirleme kazalar olurken, Beşiktaş’ın ağrılı başı ağır ceza ile derde girince, ortalık toz- duman oldu. Cezanın ağırlığı, ligin sonuna gelindiği için, üstelik Şampiyonlar Ligi’nin getirisi dışında kalabilecek olmanın da ihtimaliyle büyük tepki yarattı Beşiktaş Yönetimi’nde. Sahaya atılan madde ve havaya savrulan küfürlerin başka statlarda da olduğunu, onların ceza almadığını ve adalet dağıtıcıların adil davranmadıkları düşüncesi hakim olunca camiada, sözler de, basın bültenleri de yenilir-yutulur olmaktan çıkı verdi aniden. Şu ana kadar olan oldu da, bizce bundan sonrası önemli olacakların. Bizim Orhan Yıldırım hepimizin bildiği iyi bir Beşiktaş yazarıdır. Onun dünkü yazısında yapılan stratejik hatanın ve bugün olanlar ile yarın olabileceklerin ipuçları var. Bu sütunlarda biz o konulara girmeyeceğiz. Saha dışındaki olaylara değil, işimizin gereği saha içi ilgililerinin dikkatini çekeceğiz.
Lig sonu gelirken, artık alıştığımız demeç savaşları yapılırken en sakin olması gerekenler saha içindeki futbolun esas aktörleridir. Menacer, teknik adamlar, futbolcular kendilerini ‘demeç sarhoşu’ yapmamalıdır. Onlar işine bakmalıdır. Ses kirliliği içinde de olsa, komplo teorileri çılgınlığının içine çekilmeye de çalışsalar, hedefi tutturmak zorunda olanlardır onlar. Bu konuyu niye yazdığımızı da anlatalım: Ertuğrul hocanın ‘Yapılan haksızlıklar karşısında takımı nasıl motive edeyim, onları nasıl şampiyonluğa inandırayım’ demeci bize bunları yazdırdı. Sevgili kardeşim, hocam; emin ol ki bu ligin sonunda senin sıralamadıki yerin ile ölçülecektir başarın. Kimse haksızlıkları uzun süre konuşmayacaktır. Bunun için sen takımının aklını dağıtmadan, başka şey düşündürtmeden çok çabuk sahaya yönlendirmelisin, kendini de onları da. 5 puan geride olduğun ligin zirvesine saha içinden, kestirmeden gitmenin yollarını onlara anlatıp inandırmalısın. Eğer gelecek, gelecekse, bu senin ve futbolcuların direnci ve inancıyla olacaktır. Aksi durum hem geleceği, hem de seni yoracaktır.

YORUM YAZ