MENÜ

Fırtınadan çıktılar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zor bir mücadeleden sakat ve cezalılar varken; böylesine sıyrılıp çıkmak hem teknik adam hem de takım adına alkışa değer. Bir diğer İstanbul takımı Galatasaray’ı baskılayarak oyununu bozup kendini kabul ettiren Karadeniz fırtınasına Kartal tam tersini yaptı, onları yıldırarak, baskıyı boşa çıkartarak akıllıca karşılık verdi.

Her iki teknik adamın gol ayakları; Cardozo ve Demba Ba, yeni biten sakatlık ve yabancı sorunu nedeniyle kenardaydı. Bu kozlarını sonraya saklamışlardı. Sürpriz bir gol yemeden geceye başlamak istiyorlardı. Orta sahalarını kalabalık ve geri dönüşü çabuk futbolcularla kurgulamışlardı. Trabzon neredeyse 4-6-0 oynuyordu. Beşiktaş ise dörtlünün önüne sigorta Atiba’yı koyup Pektemek haricindekileri de ikinci bölgede tam konsatrasyonuna kullandı.

Bilic iyi kaptan!

İkinci bölge adeta pazar yerine döndü. O kalabalıkta hem top çıkartmak zordu hem de öne organize atakla yönlenmek neredeyse imkansız hale geldi. Böyle durumlarda topu ayağına alıp, kalitesi biraz daha fazlalaştıran sonuca gidebiliyor. Siyah-Beyazlılar’da da Tolgay ve Sosa tam da tarif ettiğimiz bu görevi yapmaya başladılar. Ve oyunu kucakladılar. Beşiktaş için handikap; tüm 90 dakikayı sağbeksiz oynamasıydı. Opare ve Olcay, geceyi kazasız bitirdilerse, şanslarındandır. Töre, defansın içinde inatla kaybolmak yerine, boş alanı kovalasaydı. Kartal daha çok şans bulurdu.

Bilic akıllıca değişiklikler yaptı. ‘Yaparsınız tutmaz’ ama onunkiler tuttu. Sivok sakatlığında da yüksek topa karşı Atınç’ı tercih etmesi de onun doğrusuydu. Kaptanın iyisi fırtınalı havada teknesini limana sağ salim ulaştırandır. Bilic de iyi kaptan olduğunu gösterdi.

YORUM YAZ