MENÜ

Delikanlı Beşiktaş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hava karlı olunca, görülsün diye; genelde kırmızı topla oynanılır. Peki, dün bizim tribünde, televizyondakilerin de herhalde ekranda göremedikleri sarı-mor renkli topun hikmeti neydi? Önce onu anlatalım: Nike, Süper Lig takımlarına, 200’er adet top vererek, ligimize sponsor oldu. O dönemde, bu anlaşma yapılırken bugünleri düşünmeyenler; kırmızı topu da anlaşmaya koymayı unutunca, dünkü gibi hep beraber sahada topu arar olduk. Şimdi gelelim maça...
Bazı yeri buz, bazı yeri balçık, rüzgarı değişken... Kısacası; futbolu zorlaştıran her türlü şartın varolduğu maçta az daha, ‘Kısmetsizin işi, muhallebi yerken kırılır dişi’ gibi bir durum ortaya çıkacaktı. Üstelikte Siyah-Beyazlılar’da saçma sapan tartışmalarla geçen haftadan sonra, bu zor maçta öncelikle, her şeyleriyle kazanmak için sahada olan 2 takım futbolcularının da kara kışa aldırmadan yaptıkları mücadeleden dolayı kutlamak lazım.
Ankaraspor’un alışık olduğu, Beşiktaş’ın ise alışmadığı saha şartlarına rağmen Kartal, 70 dakika boyunca; topa basan, rakip alanda çoğalan, kötü zemine rağmen pas yapan ve gol arayan takımdı dün gece. Ankaraspor, kendi sahasında oyunu kabul ederek, kaptığı toplarla, hızlı hücum yaparak Gordon ve Gökhan Zan ikilisinin ağırlığından faydalanmayı düşünmüştü. Ama evdeki hesap, 75. dakikaya kadar çarşıya uymadı. Beşiktaş’ta özellikle Cisse, oluşabilecek her Ankaraspor atağına zamanında bastı. Hürriyet ve Adem Koçak’ın yapamadıklarını o, tek başına yaptı. Nobre, Holosko ve İbrahim attı, şampiyonluk yolunun önemli 3 puanını delikanlı Beşiktaş kaptı.

YORUM YAZ