MENÜ

Çiftetelli yengeci yendi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç günü yazdığımız yazıda her iki takımdan da karşılaşmanın kaderini değiştirecek oyuncuları belirtmiştik. Zaman zaman da her iki takımın nasıl oynaması gerektiğini, tur golünün de yay üstünde takip edilen topa yapılacak vuruşla olacağını anlatmıştık. Bütün bunların yanında hakemi unutmuşuz. Karşılaşmanın başından sonuna kadar gösterdiği ve göstermediği kartlarla; maçın baş aktörü olmayı becerdi!!!
Oyunun başı, sonraki bölümü ve bitişi apayrı sahneler içerdi. Daha 1. dakikada, erken gelecek golün sinyalini veren Hakan’ın 4. dakikada Galatasaray’ı 1-0 öne geçiren golü atınca, oyunun hakimiyeti Lugano atılana kadar Sarı-Kırmızlılar’daydı. Rakibi 10 kişi kaldıktan sonra, herkesin beklediğinin tersi oldu. Galatasaray, daha üstün olacak diye beklenirken Fenerbahçe, çok adamla hücum edip, Galatasaray kalesine gelmeye başladı. 1-0’lık skor avantajı ve rakibin 10 kişi kalması; anlaşılan o ki, Sarı-Kırmızılı futbolcuları, ‘Bu işi bitirdik’ havasına sokmuştu. Oyunun ilk bölümlerinde Fenerbahçe’ye orta alanda ikili sıkıştırmalarla ve erken basarak, top yaptırmayan Galatasaray, bu oyun anlayışını bir kenara bırakınca, Fenerbahçe 10 kişi kalmasına rağmen tehlike yaratan taraf oldu.
Maçın geneline bakarsanız; ‘Her iki takımdan da kimler iyi oynadı?’ sorusuna verilecek cevap: Galatasaraylı futbolcuların isimlerini daha çok sayabilirsiniz. Alex’in etkisizliğine karşı Mehmet Topal’ın mücadelesini; Kezman ve Deivid’in bekleneni verememesine karşın; Ümit Karan’ın müthiş performansını... Tecrübeli kaptanın attığı golle maçın gidişini değiştirmesine; Arda’nın sürekli olumluyu aramasına karşın; Fenerbahçe’de o anlayışta kimsenin olmayışını göreceksiniz.

YORUM YAZ