MENÜ

Çifte avantaj Fenerbahçe'de

Abone Ol Google News

3 skordan ikisi Kanarya’ya turu getirecek: Galibiyet ve gollü beraberlikler. Bu da ilk maçtaki 0-0’ın dezavantaj değil, avantaj olduğunu gösteriyor. Fener’de maçın kilit adamları, atacakları ve yiyecekleriyle Kezman ile Volkan; anahtar rolüyle Alex; gereksiz faul ve itirazlarıyla Lugano olur.

Haberin Devamı

1 Sevilla galibiyetinin morali, Bursa yenilgisiyle bitti. Bir hafta içinde üç farklı cephede üç zorlu maça (Galatasaray, Ankaragücü, Sevilla) çıkacaklar. Sizce üç cephede başarı oranları ne?
Değişik bir kadroyla, biraz da Zico’nun teknik adam kumarıyla Sevilla galibiyetinin moralinin, Bursaspor maçında gittiği doğru. Ama esas olan, o maçta sahada olan oyuncuların beklentiye cevap verememeleri ve onların moralinin bozulmasıdır. Galatasaray karşısına çıkacak kadro, morali bozuk olan değil, tam tersine hem dinlenmiş hem de Bursa yenilgisinden ders çıkarmış bir kadro olacaktır. Fenerbahçe, Galatasaray karşısında tur atlarsa, bulduğu bu moralle Ankaragücü ve Sevilla maçlarından da istediği sonucu alacaktır. Hafta sonu tokat yiyerek geçiren Fenerbahçeli futbolcular, bir musübet bin nasihattan iyidir sözünü herhalde anlamıştır. Çıkardıkları ders, hem Zico hem de futbolcular için sezon sonunda mutlu sona ulaşmanın yol haritası olmalıdır.

Haberin Devamı

2 İlk maçtaki skor, Fenerbahçe adına bir dezavantaj. Ancak Sami Yen’de atılacak bir gol bile turu getirebilir. Kezman formda, Semih iyileşti. Sizce Zico, Mecidiyeköy’de hangi santrforunu oynatmalı?
Aslında sorunun cevabı, yine sorunun içinde var. 0-0’lık skor Fenerbahçe adına dezavantaj değil, iki skoru içinde barındıran avantajdır. Gollü beraberlikler ve galibiyet, üç neticeli oyunun iki sonucu ise, 0-0’lık sonucun kime avantaj verdiğini daha iyi anlayabiliriz. Golcülere gelince; Galatasaray’ın formda ve sert iki stoperinin arasında Kezman daha şanslı gözüküyor. Ama bundan daha önemlisi Kezman’ın koşu yollarına atılacak topu ve o servisi verecek orta sahayı, Zico’nun iyi kurgulamasıdır.

3 Fenerbahçe adına bu maçın kilit mevkileri ve kilit adamları size göre kimler olur?
Kaleci Volkan, Lugano, Alex ve Kezman... Yukarıda saydıklarımızdan; Volkan ve Kezman attıkları ve yedikleriyle; istediği an maçın sonucunu değiştirebilecek olan Alex ise, bu maçın her tarafını açacak futbolcu kimliğiyle; Lugano da luzümsuz faul ve itirazlarıyla maçın kilit adamları olmaya aday isimlerdir.

4 Kendi seyircisi önünde gol bulamayan Fenerbahçe, Sami Yen’deki binlerce Galatasaray taraftarı önünde tur arayacak. Çok zorlu bu trafikte, Fenerbahçe’nin saha dışındaki çalışmaları nasıl olmalı?
Fenerbahçe’nin forvetleri, özellikle göbekten Alex, kanatlardan Gökhan ve Uğur Boral’la olumlu toplar aldıklarında gol atmakta zorlanmıyorlar. Bunun örneklerini yaşadık. Bursaspor maçını örnek almak hata olur. Kezman ve Semih’in aralarındaki rekabet, Fenerbahçe’nin gol şansı olabilir. Bu maçın golü, forvetlerden çok, dönen toplardan olacak gibi gözüküyor.
Elbette Ali Sami Yen’de oynamak zor ama bu maliyette ve tecrübeli kadronun seyirci baskısından çok etkileneceğini düşünmüyorum. Mühim olan Fenerbahçe’nin bu zorlu virajda, önündeki üç maçı tek tek düşünüp, hem mental olarak hem de fizik olarak teknik heyeti, futbolcusu ve camiasıyla ne olursa olsun hazırlanmasıdır. Bir maçın galibiyeti veya mağlubiyetinin, çok ince ayarla diğer maça etki etmemesini sağlamalıdır tüm yetkilileriyle Kanaryalar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ