MENÜ

Bir Alex yapımı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, gol oldu yağdı dün gece. Futbol doğrularının çoğunu yapan da Sarı-Lacivertli futbolculardı Saracoğlu’nda. Doğru zamanlama ile topa basan da onlardı, doğru yere pas atan da, hücum çeşitliliği yaratarak çabuk çıkan da, üst düzey de yardımlaşan da hep Sarı Kanaryalar’dı.
Ama dün gecenin en önemli tarafı, Fenerbahçeli futbolcuların profesyonelce sahada sergiledikleri iş disipliniydi. Sevılla gibi bir maçtan sonra psikolojik olarak bu kadar boşalıp, sonra bu maça böyle konsantre olmak Fenerbahçe’nin artık hakikaten Avrupa’nın 8 büyüğünden biri olduğunun göstergesiydi.
Zico, hastalık ve ceza harici kadroda bir değişiklik yapmamıştı. Daha önceki denemelerinden herhalde çıkardığı sonuç buydu. Fenerbahçe koşuyor, koştukça iyi oynuyor, oynadıkça neşeleniyor, neşelendikçe de rakiplerinin neşesini kaçırıyor. Kalitenin yanısıra mücadele isteği ve çok koşup, çabuk düşünüp, düşündüğünü de uygulayarak oynayınca Kanarya, diğer takımları kıskandıracak görüntü çıkıyor. Bu güzelliğin süsü de ‘Usta Alex’ oluyor. Sazı eline alıp çalarsa Brezilyalı, rakipleri için durum ‘Şinanay’ vaziyette hüsrana dönüşüyor. Manisa, Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürecek şekilde oyunu yetmiş metreye açınca, Kanarya hiç beklemediği kadar rahat hücum edecek alan buldu. Manisa defansının da sürekli pozisyon hatası yapması, gol sağanağının olmasına sebep oldu.
Birinci yedikleri golde, Alex frikiğinde Aurelio kafayı vururken, beş Fenerbahçeli Ufuk’la, Manisa defansının arasında piknik yapıyordu. Allah Yılmaz hocaya yardım etsin. Fenerbahçe’ye böyle oynarsanız, o da gereğini yerine getirir, bir Alex yapımı film seyredersiniz, baş rol oyuncusu da Uğur Boral olur. Tıpkı dün geceki gibi...

YORUM YAZ