MENÜ

Akıl ayağa kalk!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Evet... Sonuçlar kötü geldi son haftalarda. Önce İstanbul Büyükşehir Belediye’ye, sonra Fenerbahçe’ye kaybedilen puanlar, çıkan çatlak sesler, istenmeyen gelişmeler... Hepsi Beşiktaş’ı, sezon başındaki hedefinden çevirecek tuhaf işler. Sonrasında, bunlara çare bulacak kişiler, hisleriyle hareket edip akıllarını bir adım geriye çekince, esas tehlike o zaman başladı Siyah-Beyaz için.
Liderin gerisine düşülebilir bu devam eden ligde, önümüzdeki haftalarda hatta yeniden lider de olunabilir, bu da mümkündür. Ama şartı, aklın geride durması değil, bir adım öne çıkmasıdır.
Uğur diye değiştirilen koltuklar, ‘motive ediyorum’ zannedilerek, motivasyonu bozacak saçma sapan laflar olmamalıdır bundan sonraki yol haritasında Kartal’ın. Gazetelerdeki haberlerden prim yaptığını zanneden boş konuşanlar da susmalıdır, işine bakmalıdır; bilebildiğince, becerebildiğince!.. ‘Kerameti kendinden menkul’ zannetmemelidir çok bilmiş görünenler. Orası Beşiktaş kulübüdür ve ‘büyüktür’.
Büyüklüğün içinde, küçük konuşmamalıdır iyi görenler. Az lafa çok iş sığdıracak kafalar gereklidir kısaca Kartal’da. Derbi öncesinin başı bozuk haberleri, ‘paramızı alamadık’ sızlanmasındaki yabancıları ve onlara verilecek cezayı açıklayarak, kabadayılık yaptığını zannedenler olmamalıdır Beşiktaş içinde.
Şimdi aklın ayağa kalkması gerekir. Hedef Şampiyonlar Ligi’ne katılmak ise eğer, sağduyuyu akılla birleştirenler bunu başarabilirler. Başkanlar ve kaptanlar, fırtınalı denizlerde belli olurlar. Sığ kafalar, sığ denizde yüzdürdükleri geminin önemli olduğunu zannederler. Beşiktaş okyanustur, fırtınaları olan, iyi idare edildiğinde bilenlerin elinde dalgalarla coşan, anlayan için 100 senelik büyüklüktür Siyah-Beyaz. Anlamayanı, tsunami ile götürecek, bir dal üstünde kâbus gösterecek günler gelmeden son kez söyleyelim; akıl ayağa kalkmalıdır.

YORUM YAZ