MENÜ

4 soru 4 cevap

Abone Ol Google News

1-Portekiz ve İsviçre maçında, Fatih Terim farklı 11’lerle sahaya çıktı. Kadro değişimi takımı nasıl etkiledi?
Kaybedilmiş Portekiz maçının 90 dakikası ile İsviçre maçının 45. dakikasından sonra Fatih Terim, olması gerekeni ve aklın gösterdiğini yapınca, taşlar yerine oturdu. Aslında her teknik adam, belki kafasında ‘taktik cinliği’ oluşturmak isteyebilir, ama elinizdeki futbolcu tipini doğru seçmeden bunu yaparsanız hem kendinizi hem tüm ülkenin takımını maceraya sürüklersiniz. Aslında İsviçre maçının 2. yarısındaki Fatih Terim, daha önce çıkardığı kadroların yanlışlığını görebilmiş doğru Fatih Terim’dir. ‘Yağmur olmasaydı, sonuç bizim lehimize dönerdi’ diyenlere bir çift sözümüz var:
“O taktirde etkisiz oynayan Tümer ve Gökdeniz’i hoca değiştirmeyi düşünmez ve onlarla devam eder, 90. dakikada bile olsa, galibiyet golüne girecek pozisyon bile gelmezdi”. O halde, ne yağmur ne sulu zemin kazanan aklı selim.

Haberin Devamı

2-Final karşılaşması olarak nitelendirilen Çek Cumhuriyeti maçında Terim, nasıl bir 11 sahaya sürmeli?
Öncelikle herkesi, oynamasını bildiği yerde oynatmalı. Şapkadan tavşan çıkarmak yerine, taşları yerine doğru dizmeli. Kanatları çabuk kullanabilen Çek Cumhuriyeti’nin, sürekli içe kat eden Hakan Balta ve Hamit’i kullanıp, iki hata yapmaya müsait stoperi dengesiz olarak yakalayacak pozisyonu vermemek için, Sabri, hocanın taktik düşüncesi içinde olmalı. Hakan Balta’nın olası boşlukları kademeyle kapatılmalıdır. Mehmet Aurelio’nun kesiciliği, çok koşan ve çabuk hücuma çıkan Çek Cumhuriyeti karşısında tek başına yeterli olmaz. Mehmet Topal veya Ayhan, o bölgede Aurelio ile birlikte bize gerekli olan oyunculardır. Bir de tek maç gibi düşünülecek bu final gecesinin gol şansı çok olan ayağı, beğenseniz de beğenmeseniz de o kadro içinde Semih’tir. Ve 90 dakika boyunca Semih’in sahada her an gol atabileceği düşünülmelidir.

Haberin Devamı

3-Rakibimiz Çek Cumhuriyeti’nin defansı İtalyan Ligi ağırlıklı, yani çok güçlü. Biz bu savunmayı nasıl aşarız?
Eğer kadroya bakarsak İtalya Ligi’nde oynayan ağırlıklı bir defans bloğu görülür. Bu defansı aşmanın önemli yolu, ezberledikleri şablonlarından onları çıkartmaktır. Bunu da Nihat ve Tuncay’ın yapacağı koşular, Arda’nın terse attığı toplar yapabilir. Semih haricinde çabuk ve basketboldaki gibi hızlı yer değiştirerek hücum edersek, Çekler karşısında gol bulabiliriz. Portekiz-Çek Cumhuriyet’i maçını seyredersek. Portekiz’in hızlı hücumcularını Deco’nun iyi yönlendirmesiyle nasıl pozisyon ürettikleri bizim de yol haritamız olmalı.

4-İsviçre maçında oyuna damgasını Arda ve Semih vurdu. Çekler karşısında kimler kilit isim olacaktır?Servet, Mehmet Topal, Nihat... Maçın kilit isimleri olur. Yan ortalardan ve göbekten gelen toplarda eğer Servet, her zamanki gibi yüzde yüz konsantrasyonla oynarsa, gol atamayınca sinirlenen Çekler’in moral kırıcısı olur. Topal ise, alışık olduğu ‘örümcek ayak’ tipinde her yere yetişip, oyunu bozması da rakibimizin orta saha dengesini bozacaktır. Nihat’ın, Arda’dan gelecek araya atılan toplara yapacağı koşular, Çekler’i turnuvadan eve gönderecek skoru bize yakalatacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ