MENÜ

3'lük

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir maçından sonra mutlak kazanılması gereken Kasımpaşa gecesinde, ilk yarıdaki futbol ve skor yürekleri ağıza getirmişti. İkinci 45’le birlikte Galatasaray gerçek ‘3’lük’ attı... Hem şampiyonluk ipine tutundu hem de derbiye çıkacak rakiplerine stres topu attı. Geri dönüşü elbette ki, takdir edilmeli, 3 puan da alkışlanmalı... Ancak yarına yansıyan futbol tehlikeleri de gözardı edilmemeli Galatasaray için... Orta sahası yumuşak ve oynatmamaya değil, oynatmaya niyetli Kasımpaşa karşısında geri dönüşü bu şekilde yapabilirsiniz ama, bir Anadolu deplasmanında bu yumuşaklıkta, rahatlıkta rakip bulamazsınız. Sonuç hüsran olur, bizden söylemesi.

Sarı-Kırmızılılar’da defans yönü ağırlıklı futbolcu sayısı az olduğu için öne geçse de özellikle orta sahada agresif baskı koyamadığı için her maç tehlike oluyor. Şampiyonluğa oynayan takımın kalesine Kasımpaşa bu kadar rahat gelememeli. AVM’de bile, o kalabalıkta bir omuz yersiniz ama Galatatasaray’da Muslera ile rahatlıkla çay partisine gidebiliyorsunuz. İşin tuhafı; topun arkasında çoğalamayan Galatasaray, hücumda da çoğalıyormuş gibi, yapıp final noktalarında skor elde etme anında eksik kalıyor. Hem geride hem önde eksik yakalanmak kompakt oynayamayınca ve sahada doğru pozisyonla takım savunması yapmayınca olur.

Muslera’nın çıkardığı ve direkten dönen top sonrası Sarı-Kırmızılılar için adeta geleceğe dönüş oldu ama, milli takım arasında Hamza hocanın her maçta yiyen defans kurgusunu öndeki oyuncularla birlikte çok çalışması gerekli.

YORUM YAZ