MENÜ

Liverpool rotasyonla kazandı

Abone Ol Google News

Premier Lig’de şampiyonluk yolunda en kritik maçlardan biri olan Southampton-Liverpool maçında sürpriz bir şekilde tam rotasyona giden Liverpool, maçı zorlansa da kazanarak üç puanı alıp şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıdı. Ligin son iki haftasında çok kritik bir maçta Klopp’un neden bu kadar rotasyon yaptığına gelirsek, Klopp kendisinin buna mecbur kaldığını söylüyor. Aslında Liverpool’da çok yüksek tempoda çok fazla maç oynayarak artık yorulmuş oyuncuların olduğunu görmek çok da zor değil. Sadece üç gün önce 120 dakikalık oldukça yorucu bir FA Cup finali oynayan, hafta sonu ligin finaline çıkacak bir takımın her bölgesinde en kilit oyuncuları bir bir sakatlanmaya başladı. Savunma lideri Van Dijk, orta sahada ikamesi olmayan tek oyuncu Fabinho ve hücumda bu ara formsuz olsa da belki de takımın en fark yaratan oyuncusu Salah sakatlanıp, Şampiyonlar Ligi finalinde oynamama tehlikeleri oluşturmaya başladı. Bu sebepler tam rotasyon Premier Lig’de işinin çok zor olduğunu bilen bir teknik adamın daha fazla oyuncusunu riske atmak istemeyen mantıklı bir hamlesi olarak görülebilir. Aynı zamanda Manchester City ve Liverpool arasındaki şampiyonluğun puan farkından dolayı hiçbir senaryoda averaja kalmayacak olması da Liverpool’un bu rotasyonu yapmasındaki bir diğer faktör. Sadece galibiyetin yetmesi Klopp’un bu ağır rotasyon kararını almasını kolaylaştırmış olabilir.

Haberin Devamı

Rotasyonla gelen düşük yoğunluk

Haberin Devamı

Liverpool maça başladığı ağır rotasyona rağmen dizilişini ve oyun anlayışını değiştirmedi. Ağır rotasyona rağmen kalite bakımından en az lig ortalamasını tutturan bu 11’de özel oyuncuların bulunması işlerin daha da zorlaşmasını engelledi. Taze bir kadroyla sahada olan Liverpool, bu oyuncuların birlikte oynama alışkanlığının olmamasının getirdiği dezavantajla oyun ritmi ve tempo konusunda oldukça sorun yaşadı. Maç boyu tempoyu yükseltemeyen, oyun ritminiyse yer yer bulabilen Liverpool, hücumdaki yoğunluğu bir türlü bir üst seviyeye çıkaramadı. Özellikle iki yarının da ilk 10-15 dakikasında oldukça savruk görünen Liverpool kalan diğer dakikalarda toparlansa da oyun olarak standart Liverpool seviyesine çıkamadı. Southampton bu kadroyu gafil avlamak için topu tamamen Liverpool’a bıraktı. Southampton ligde kontra konusunda oldukça iyi iş çıkaran tehlikeli bir takım. Savunmasında sorunlar yaşasa da bu sorunları değerlendiremeyen takımları ağır şekilde cezalandırabilir. Liverpool’un maç içinde yaşadığı şey de tam bu oldu. Hücumdayken kaybettiği topta kontrataktan topu ağlarında gördü. İlk yarıda kalesine gelen tek şut olan bu gol Liverpool için olabilecek belki de en kötü senaryoydu. Southampton’ın bu maçtan puan almaya ihtiyacının olmaması ve bu yüzden dirençlerini çok yüksek tutmamaları Liverpool için büyük şanstı. Savunmanın kilidini açacak hamlelerde bulunmasalar da Minamino’nun yarım pozisyonundan ilk golü buldular. Bu tip savunma kilidinin açılmadığı ve hücum organizasyonlarında zayıf kalınan maçlardaki en önemli silah olan duran toptan da ikinci golü bularak yeterince iyi oynamadıkları bir maçtan galip gelmeyi bildiler.

Haberin Devamı

Heyecan dolu Premier Lig finali

Şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıyan Liverpool’un kaderi puan kaybettikleri Tottenham maçından beri kendi ellerinde değil. Son haftaya da bu şekilde girecek olan Liverpool’un efsane kaptanı Steven Gerrard, futbolculuğunda Liverpool’a kazandıramadığı şampiyonluğu hafta sonu Aston Villa’yla Manchester City’den puan çalarak getirebilir. Şampiyonun da son şampiyonlar ligi biletinin sahibinin de küme düşen son takımın da belli olmadığı Premier Lig’de son hafta karşılaşmaları yoğun bir rekabet içinde geçecek.

YORUM YAZ