MENÜ

Yan kulvar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin en zor haftasına, Beşiktaş daha önce kaybettiği puanlar nedeniyle ancak yan kulvardan katılabildi. Siyah-Beyazlılar, her şeye rağmen zorluk derecesi yüksek bir maç oynadılar kazanmasını bildiler.
Ankaragücü, daha çok gol pozisyonuna girmesine rağmen, Beşiktaş tartışmalı bir penaltı golü ile ilk yarının uzatma bölümünde öne geçti, sonucu Tello’nun frikiği belirledi.
Her iki takım da tek santraforlu diziliş ile oyuna başladılar. Beşiktaş, forvetini orta sahadan daha az sayıda oyuncu ile beslerken, Ankaragücü’nün çok adamlı hücum düşüncesi işe yaramadı. Takımlar, ıslak zeminin avantajını uzaktan şutlarda kullanamadı.
İki takım arasındaki ezeli gerginlik, tribünlerin söz düellosuna fazlaca yansıdı. Penaltı pozisyonunda bu gerginliğe ayak uydurarak, tribünlerden eksik kalmadılar.
Beşiktaş Tello ile kazandığı golden sonra, daha disiplinliydi. Gol gerçekten enteresandı. Direğe çarpan top, kaleci Serkan’ın ayağından sekerek filelere gitti. Ankaragücü’nün bal yapmayan arı görüntüsünü kanıksayan Siyah-Beyazlılar, skor farkını sağlamanın rahatlığı ile son bölümde daha ataktı. Ankaragücü’nün Jaba’yı da oyuna alarak, çift golcüyle oynamasının, orta sahada bıraktığı boşlukları iyi değerlendirdiler.
Ali Tandoğan’ın orta sahaya katkısı, Delgado’ya geniş alan sağladı ve Beşiktaş bu alanı kullanma becerisi ile Ankaragücü’ne gol fırsatı bırakmadı. UEFA kupası için Sivasspor’un da yenilmesi ile son haftayı beklemeye ve averaj hesapları yapmaya başladı.

YORUM YAZ