MENÜ

Ümit'le devam...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç, dengeleri tam anlamıyla bozmasa bile, teknik direktörleri ürküten üç eşleşme ile başladı. Galatasaray sağ beki Sabri’nin üzerinde Tita çok etkili olup, her pozisyonda rakibini ekarte ederken, diğer tarafta Arda da, sakatlanıp oyundan çıkana kadar Brezilyalı sağ bek Hamilton üzerinde üstünlük kurdu. Ahmet Akçan, hemen önlemini aldı ve Servet’i, Sabri’ye yakın oynatıp, bu gediği tıkadı. Ama, Ankaraspor’un yumuşak karnına önlem gelmeyince, Ümit Karan da bu bölgeyi deşmeye başladı.
Üçüncü eşleşme ise Lincoln ile Hürriyet arasındaydı... Hürriyet, henüz 1. dakikada Lincoln’un ayak bileğini yoklayarak, “buralara gelme” mesajını çok açık bir şekilde verdi. Lincoln de mesajı almış olacak ki, oyunda fazla kıpırdayamadı, ayağını topa cesaretle sokmadı.
Bunlar oyunun başlangıcındaki görüntüydü ama, bir başka görüntü vardı ki, iki teknik adam da bu görüntüye önlem alamazdı.
Hakem Yunus Yıldırım, maçın 3. dakikasında takıldı. Bu dakikada De Nigris ceza alanı içinde kaleci Aykut’u geçtikten sonra kendini yerde buldu. Aykut’un müdahalesi varsa karar penaltı olmalıydı. Yoksa, De Nigris sarı kart görmeliydi. Yıldırım pozisyonu süzemeyip, bu iki karardan birini veremeyince konsantrasyonunu daha maçın başında kaybetti. Sonrasında oyunun sertliğine izin verip, Galatasaray’ın iki penaltı pozisyonu es geçti ve kendince ödeştirdi.
Maçın tek golü Ankaraspor’un yumuşak karnından geldi. Hamilton’u keşfeden Ümit de Arda’ya yaklaşınca, Nonda’nın ara pası Ümit’e bomboş pozisyonda golü getirdi.
Galatasaray’da Ümit, mükemmel oynadı. Her pozisyonda topu olumlu kullandı. İkinci gole yaklaştı, ama direği geçemedi.
Çok sayıda faulün her iki takım adına da değer kazanmadığı, kötü yönetilen karşılaşmayı kazanan Galatasaray, Ümit Karan’ın güzel futboluyla yoluna devam etti.

YORUM YAZ