MENÜ

Rakibi küçümseyince...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarının sonunda yaptığı çıkışla dikkat çeken Gençlerbirliği’ne, devre arası hiç yaramamış. En büyük özelliği, takım oyununu iyi oynamak ve disipline sadık kalmak olan Gençlerbirliği, belki de en büyük futbol yanılgılarından birisine düştü ve rakibini küçümsedi. Oysa, Ankara takımının böyle bir lüksü kaldıracak hali hiç yoktu. Kaldıramadı da.
Birinci dakikada bulduğu golün faul nedeniyle iptal edilmesinden sonra Gençerbirliği uzun süre rakip kaleye gidemedi. Buna karşılık Samsunspor, Ankara takımının isteksiz oyunu karşısında kısa sürede oyuna ağırlığını koydu ve üst üste gol pozisyonları bulmaya başladı. Özellikle Ankara takımının savunmadan çıkarken yaptığı top kayıplarından yararlanan Samsunspor, baskıyı arttırdığı ilk yarının sonunda bulduğu golle öne de geçti.
Gençlerbirliği’nin gol atacak hali yoktu ama, Hurşud’un ortaladığı topu Fink, attıkları golden bir dakika sonra kendi kalesine gönderince karşılaşmada eşitlik sağlandı. İkinci yarıda Gençlerbirliği yine vasatın üzerine çıkamadı. Yasin’in iki şut denemesi dışında varlık gösteremeyen Gençlerbirliği, Samsunspor’un da skoru yeterli görmesi nedeniyle bir puanı güçlükle kurtardı. Gençlerbirliği futbolcuları, futbolun temel unsurlarından uzaklaştıkça maç kazanamayacağını sanırım bir kez daha anlamışlardır.

YORUM YAZ