MENÜ

Muhteşem geri dönüş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sahasında bu sezon hiç kaybetmediği gibi, farklı galibiyetler ile dikkat çeken Gençlerbirliği, Beşiktaş karşısında yediği iki erken golden sonra uzun süre konuşulacak inanılmaz geri dönüşlerden birisini yaşadı.
Hafta içinde fizik gücü yüksek bir takıma karşı çok önemli bir Avrupa Kupası maçı oynayan ve yıpranan Beşiktaş’ın, Gençlerbirliği karşısında Almeida dışında aynı kadro ile maça başlaması büyük hataydı. Queresma ve Simao erken gollerden sonra oyunun temposunu düşürüp, şova yönelirken, Gençlerbirliği’nin disiplinli futbolunun başlarına iş açacağını sanırım çok fazla düşürmemişlerdi. Beşiktaş ilk yarıda Veli ve Ernst ile direndiği orta sahayı, ikinci yarının başından itibaren kaybetti. Hurşut’un İsmail üzerinde kurduğu büyük üstünlük, Beşiktaş’ın bu bölgeye Egemen’i de yaklaştırarak önlem almasına neden olurken, kısmen boşalan savunmanın göbeği, orta sahadan da iyi gelen Gençler karşısında alarm vermeye başladı.
Tüm bu dezavantajlara rağmen Beşiktaş büyük bir şans anı yaşadı ve skor 2-0 iken Mustafa Pektemek rakip kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu pozisyonda bu denli yetenekli bir oyuncunun golü bulması gerekirdi ama beceremedi. Beşiktaş’ın yorgun kadrosunun gardını, savunmanın göbeğindeki boşluktan yararlanan Tum düşürdü. Hurşut’un kafa şutu beraberliği getirdi. Bu golden sonra yorgun Beşiktaş’ın üzerine daha rahat gitmeye başlayan Gençlerbirliği, mutavazı kadrosu ile kurduğu baskıyla rakibini, hataya zorladı ve milli takımın da savunmacısı olan Egemen, topu Cenk’e vermek isterken kendi filelerine gönderdi.
Şov zamanı artık Gençlerbirliği oyuncularının da ve maç biterken gelen 4. gol, Gençlerbirliği takımına en büyük geri dönüşlerden birisini yaşattı. Maçın özeti ise, futbolu doğru oynayan takımların hep kazanmaya daha yakın olduğuydu.

YORUM YAZ