MENÜ

Gençler tutunamadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sanırım, Gençlerbirliği kalecisinin yaptığı iki önemli hatadan gelen gollerle maçın başında 2 farklı öne geçtiğinde, tribündeki seyirciler gibi Sarı-Lacivertli oyuncular da maçın erken bittiğini düşünmüştü. Oysa, Gençlerbirliği’nin maça kendi yapısına uymayan pasif futbolla başlamasının faturasıydı bu goller. Ankara takımı, kendi sahasında kapanarak Fenerbahçe’yi durdurabileceğini düşünerek, maçın başında en büyük hatayı yapmıştı. Yenen goller, kenarın fazla katkısı olmasa da, Gençlerbirliği’ni kendi bildik oyun yapısına döndürdü. Ankara takımının başka bir seçeneği de yoktu. Savunma yaparak kolay goller yiyorsan, bu oyun tarzını sürdürmenin anlamı olamazdı.

Gençlerbirliği bu dakikadan sonra atak oynamaya başladı. Soğuk ve karlı havayı yadırgayan ve tempoyu düşürmeye çalışan Fenerbahçe karşısında, Ankara takımı, kaleye çok kolay gidebildiğini gördü. 13. dakikada bir toplarının da direkten dönmesinin verdiği cesaret, ikinci atakta sağbek Orhan Şam ile gol getirince, işin rengi bir anda değişti. Azofeifa’nın kaleyi bulmayan uzaktan şutları da topa vurma isteğini artırdı ve devreye, Hurşut’un böyle bir şuttan bulduğu gole berabere girildi.

İkici yarıda artan soğuk ve karla kaplı zemin iki takımı da zorlamaya başladı. Top kontrolü, şiddetini artıran kar üzerinde iyice zorlaşmasına rağmen, Fenerbahçe kısa, ayağa paslı oyun tarzından uzaklaşmadı. Gençlerbirliği oyunu geride kabul etme yanlışını sürdürdü. Maçın başındaki pasif haline dönünce, Alex’in milimetrik pas atmadaki ustalığı, karda zorlanmasına rağmen Fenerbahçe’yi yeniden öne geçirmeye yetti. Santos’un füzesi ise Gençlerbirliği’nin direncini tamamen kırdı. Kıran kırana geçeceği sanılan şampiyonluk mücadelesinde, Trabzonspor’dan sonra Fenerbahçe de bu hafta zorlanmasına rağmen, zor şartları geçerek önemli bir engeli rahat geçti.

YORUM YAZ