MENÜ

Çok zordan, en kolaya

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son lig maçını sahasında kaybeden, üstelik önemli oyuncularını sakatlıkları nedeniyle Ankara’ya getiremeyen Trabzonspor, bulduğu erken golün üzerine rakibi 10 kişi kalınca; kâbus görebileceğinden korktuğu ve fazlaca önlem aldığı maçta, katmerli kaymak yedi.

Sezonun iyi futbol oynayan takımı Gençlerbirliği, maça pas hataları ile başladı ve defansından çıkmakta ilk dakikalarda zorluk çekti. Trabzonspor, 4. dakikada kazandığı kornerden Emerson ile golü bulduğunda, her iki takım da daha oyun anlayışlarını gerçek anlamda sahaya yansıtma fırsatı bulamamışlardı.
Gençlerbirliği, yediği gol sonrasında üstünlüğü ele aldı ve atak oynamaya başladı. Ancak bu kez de, takımı faul kullanacakken, Trabzonspor ceza alanında daha top oyuna girmeden Mustafa ile didişen Petroviç, hakemden kırmızı kart gördü. Gençlerbirliği’ni bitiren de, yedikleri gol değil, 17. dakikada 10 kişi kalmaları oldu.

Trabzonspor, bu dakikadan sonra B planını uygulamaya başladı. Kendi yarı alanına çekilen rakibinin üzerine gitmeyerek, sayısal üstünlüğünü kullandı ve birinci bölgede pas yaparak topun kendisinde kalmasını sağladı. Ankara takımı, düşen gardını toparlayacak hali olmadığı için, maçın kalan bölümünü mahkum oynadı. Hakem Kuddusi Müftüoğlu da tüm takdir haklarını Bordo-Mavili ekip lehine kullanınca zor maç, Trabzonspor için bir anda antrenman havasına büründü. İlk yarı biterken farkı ikiye çıkartan Trabzonspor, daha da rahatladı ve sezonun en zor maçı olmaya aday karşılaşmayı, attığı gollerle her geçen dakikada biraz daha kolaylayıp, farklı bir skorla bitirdi.

YORUM YAZ