MENÜ

Bu saha bir vaha

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçları üst üste gelince, Sarı-Kırmızılılar bir bakıma Ankara’yı mesken tutmuş gibi oldular. Lincoln-Baros ikilisi ise iki haftadır Ankara takımlarının kalelerini çok sevdiler. 19 Mayıs Stadı’nın zemini sentetik çim ve Galatasaray’da halı saha futbolcusu olarak adlandırabileceğimiz teknik kapasitesi yüksek futbolcuların sayısı oldukça fazla. Ankara takımları haftalardır bu sahaya alışamadılar ama Galatasaray burada oynamaya bayılıyor. Ankaragücü, Hacettepe ve Gençlerbirliği’nin bu sahada aldıkları sonuçlar ortada. Üçü de ligin dibine demir atmış durumda. Ama Galatasaraylı futbolcular için bu saha, arayıp da bulamadıkları bir vaha. Sarı-Kırmızılılar, her maçlarını burada oynasalar açık ara şampiyon olurlar. Çünkü kadrolarında başta Lincoln, Arda ve Baros olmak üzere çak sayıda halı saha futbolcuları var. Zeminin avantajını çok iyi kullanıp, milimetrik paslarla, her toptan ekmek çıkartmasını biliyorlar.
Geçen hafta bu sahada Ankaragücü karşısında, Lincoln üç asist yapmış, Baros iki gol atmıştı. Bu haftanın gollerine bakalım. Önce Baros’un pasında golü Lincoln buldu. Sonra roller değişti. Lincoln’ün pasını Baros gole çevirdi. İlk yarının sonunda Lincoln’ün başlattığı atağı Arda sonuçlandırdı.
Peki goller böyle oldu da maç nasıl oldu? Gençlerbirliği, tekniği yüksek oyunculardan kurulu Galatasaray forveti karşısında, yapmaması gerek hataları yaptı. Savunmasını ilerde kurdu. Ayrıca rakibin süratli forvetini çizgi savunmayla sıkıştırmaya kalktı. İlk 15 dakikada Galatasaray araya atılan paslarla bu düşüncedeki savunmayı üç kez geçerek kalecinin burnunun dibine kadar geldi, ama golü bulamadı. Gençlerbirliği baskılı oynayıp ilk golü de bulmasına rağmen, halı sahacıların paslarına dayanamayan savunması kısa sürede çökünce, goller üst üste geldi. Galatasaray Ankara’da bir kez daha üçledi.

YORUM YAZ