MENÜ

Yaratıklar !

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Güler geçer insanoğlunun sinema hileleri, uygulamalar ve göz boyamada ne denli uzmanlaşmış olduğuna şaşarsınız. En son ortaya konmuş yaratıkların en eskisi “Godzilla”yı izlerken kendi kendime insanlar yaratıklaşırken yaratıklar insanlaşıyor demiştim ! Zira “Godzilla” insanoğlunu kurtarıyordu !

Dün akşam bunun tipik bir örneğini yaşadım. Televizyonda “spor karşılaşması” nitelendirmesi altında bir takım yaratıklar birbirlerine öldüresiye saldırıyordu. Biraz daha dikkat edince bu yaratıkların insan kılığına girmiş olduklarını gördüm. Taraflardan biri saldırganlık üzerine daha planlı programlıyken öbür cihet ne yaptığını bilmeden önüne gelen herkeze bulaşan esrik bir kabadayı konumundaydı. Komutanlık görevi üstlenmiş en azman yaratık ise bir yandan rakiplerini kışkırtırken öte yandan da en vahşice saldıranlardan biriydi ! Eminim bu yaratıkların yavruları babalarının bu denli vahşice duyguların esiri olabileceğini hiç algılayamadıkları için epey endişeli bir yaşam geçiriyor sonra da kendilerini bu ortama uydurmak zorunda kalıyorlardır. Tribünlerdeki nice yaratığın olduğu gibi. Böyle gelişen bir yaratığın yaşantısında toplumsal pardon sürüsel bir görev üstlenmesi ne denli olanaksızsa, kişisel çıkarı söz konusu olduğunda da vahşet estirmekten hiç çekinmeyeceği aşikardır. Ne de olsa aile görgüleri bundan ibarettir!

Bu ortamın yönetici ve senaristleri ise herhalde eserlerini beşuş bir edayla tırmandıkları ağacın en kalın dalından izliyorlardır. Hani imparatorların gladyatörlere öldür mesajını vermeleri gibi. Bu uslanmaz, arlanmaz, eğitime gelmeyen yaratıklar belki bir süre sonra ortaya koydukları bu filmin baş aktörlerinin kendi yavruları olabileceğini düşünemezler. Zira çıkarları ve egoları, aşağılık kompleksleriyle birleşince toplumsal pardon çevresel gerçekler, sürüsel gerçekler haline dönüşmektedir. Koku alma duygularını bile köreltir ancak bencilleşerek, paylaşmadan, ezerek, parçalayarak, parçalattırarak reisliklerini sürdürebilirler. Bazılarını sirklerde ya da çiftliklerde izler ne denli uysal olduklarına şaşarsınız. Ama bir gün gelir çevrelerini yok ettiklerini okursunuz. Utanmaları da yoktur. Yaratık işte !

YORUM YAZ