MENÜ

Tony Nadal ve Rafa!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

• Bunca başarıya ve paraya rağmen sizin ve ailenizin yaşantınızda herhangi bir değişiklik olmadı?
- Her şey yolunda giderken niye değişiklik isteyelim. Bizler mütevazi insanlarız. Yaşantımızda sahip olduklarımızla yetinebiliyoruz, memnunuz, şükrediyoruz…Niye değiştirelim.

• Rafa spor yaşantısında fiziksel oyunu nedeniyle epey sakatlık yaşadı. Ama bu kez sanki iyileşmesi daha mı uzun ve zor oluyor ?
- Rafa’nın iyileşme sürecinde epey zor anlar yaşadık ve endişelendik. Zira eskisine göre çok yavaş işleyen bir süreçti. Üstelik eski yüksek standardımızı tutturmak daha fazla zaman alacak.

• Peki eski özgüvenine ulaşması mümkün olacak mı ?
- Özgüven bence eller ve ayaklardan daha önemli değil. Eğer eller ve ayaklar iyi işliyorsa özgüveniniz gelişir. Normal işleyen süreçlerde tenis standardınız yüksekse özgüveniniz de gelişmiş olur.

• Rafa Paris’te yine favori midir ?
- Rafa Paris’te benim favorim değil. Ben oldum olası hep kaybedeceğinden korkarım. Onun için kesin favori addetmiyorum. Favorilerim arasında ise önce Djokovic, Del Potro, Ferrer, Murray var. Onlardan sonra onu da belki sayabilirim. Federer’den emin değilim.

• Sizce yedinciliğe düştükten sonra yine ilk sıralara gelebilecek mi ?
- Bizim ilk hedefimiz ve felsefemiz kazanmaktır. Birinci, ikinci veya üçüncü olmak değil turnuva kazanmaktır esas amaç. Yarışımızın ana nedeni budur.

• Peki kazanmak için yeni planlarınız var mı ? Neler yapmayı düşünüyorsunuz ?
- Kazanmak istiyorsanız işinizi herkesden farklı yapmanız gerekir. Doğal olarak biz de daima yeni bir takım arayışlar içerisindeyiz. Mesela daha çok fileye(voleye) çıkmamız gerektiğine inanıyoruz…
-
Yarınki yazımda Rafael Nadal ile ilgili yazımı sürdüreceğim…”Fransızlar ve Nadal” . Hoşkalın,

YORUM YAZ