MENÜ

Tenisin Dünya Kupasında Final !

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçlar Lille kentindeki 50.000 kişi kapasiteli “Pierre Mauroy” stadında oynanıyor. Pierre Mauroy (05.07.1928-07.06.2013) Lille kentinin belediye başkanlarından. Aynı zamanda François Mitterand’ın başbakanı. Sosyalist Hükümetiyle bir çok sosyal reforma imza atmış,dürüstlüğü ile tanınan, bir politikacı. Burası bir kapalı alan. Sadece 27.000 kişilik bölümü kullanılacak. Buna rağmen bu rakam (İspanya’nın Sevilla kentindeki finalden sonra)bir tenis maçında, dünyanın gördüğü en büyük ikinci kapasiteyi belirliyor.
Kort zeminleri kiremit tozu katılmış toprak.Kaymaya başladığınızda durmak için balatalarınızı çok kuvvetli olması lazım !Fransa antrenörüArnaudClement, ekibinin, rakiplerine nazaran daha dayanıklı olduğunu düşündüğü için oynanması daha zor olan bu zemini seçtiklerini söylüyor.Bence yanlış karar. Zira toprak zaten Wawrinka’nın favori zemini. Federer ise gökte bile oynasalar Fransız tenisçilerden çok farklı bir klas ve tecribede. Bakalım hanyayıkonyayıgöreceğiz.

Davis Kupasını Fransa 9 kez kazanmış. İsviçre bu onura hiç ulaşamamış. Tartışmasız tarihin gösterdiği en büyük tenisci olan, İsviçre’nin 1 numarası RogerFederer’in de kariyerinde elde edemediği yegane kupa aynı zamanda.

Londra’daki “Masters-Ustalar” şampiyonasında Federer ile Wawrinka cephelerinde yaşananlarla ilgili varsayımlara, iki oyuncu birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdiler. Aralarındaki problemleri konuşarak çözebilecek olgunlukta olduklarını belirterek medyayı ilgi sağlamak amacıyla isnatlarda bulunmakla ve sorunları şişirmekle suçladılar.
Lille’deki ilk maçta Wawrinka’nın rakibi Fransızların sempatik devi Tsonga idi. İsviçreli ilk seti 6-1 gibi farklı bir skorla 26 dakikada aldı. Dünyanın en iyilerinden olan back-hand’i ile adeta rakibine “…seninle farklı klaslardayız” diyordu. Ama ikinci sette Tsongavoleye daha çok gelmeye başladı. İsviçreli de kendi servisinde bir hata yapınca Fransız skoru eşitledi (63).
Her iki rakette süreklilikleri olmayan, hani esen yele göre hareket eden karakter yapısına sahip. İkinci maçta Monfils ile oynayacak Federer’ingeçen haftaki sakatlığını da göz önüne alan Wawrinkabiraz daha ağır basıyordu. 3’cü set Wawrinka’nın (63). Oyunda bir kalite yok. Toz toprağın haricinde bol basit hatalar var. Ateşli bir izleyici kitlesi var ama bir türlü maça etki edemiyorlar. Böyle düşünmemizin altında bizlerin insanca izlemeyi unuttuğumuz yatıyor mudur acaba ? Ne dersiniz?

Dördüncü sette yine kalite arıyoruz ama bulamıyoruz. Wawrinkaback-hand’ine ilaveten servisini yükseltti. Servis toprağa rağmen yukarı sıçrıyor ve Tsonga’nın istediği karşılamayı yapmasına mani oluyor. Fransız teniscinin beklenmedik tutukluluğu sürünce, bu seti de 6-2 ve maçı da 3-1 alan İsviçreli işi artık Federer’e bıraktı diyebiliriz. İki maçın sonunda skor 2-0 İsviçre lehine olursa Federer-Wawrinkagibi bir ikilinin geriye kala 3 maçın birini alamaması pekolası değil. Onlar ülkelerine bu şampiyonluğu getireceklerdir.

Hoşkalın.

YORUM YAZ