MENÜ

Son setin tenisi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yayıncı kuruluş nasılsa tekrarını yapacaktır. Sabahın ikisinde ve 4 saattir oynanılan bir maçın son seti bu denli akıllıca oynanabilir. Üstelik karşınsızdaki rakip dünyanın 6 numarası Raonic ise ! Japon Kei Nishikori’den söz ediyorum. Gitti denilen bir maçta konsantrasyonunu en ufak bir şekilde bozmadı. Yitirdiği kontrolü, fiziğinin de desteği ile geri aldı. Rakibinin yorulduğunu görünce onu moralman da yıkacak, kortun her köşesine koşturan toplar attı. Onun hasbelkader çıkarabildiği topları da voleye gelip bitirdi. Ama vuruşları hiçbir şekilde risk edilen toplar içermiyordu. Hep güvenli toplarla, kısa uzun, havadan yerden, çapraz düz sonuca ulaştı (46, 76, 67, 75, 64). Sağlam ve emin adımlarla.

Bu yıl New York’ta çok değişik bir Djokovic izliyoruz. Robotluktan soyutlanmış tenisi tüm varyasyonlarıyla makine düzeninde oynuyor. Sakin ve kendisini salt oyununa vermiş bir görüntüsü var. Ona hep dişli maçlar yaşatmış Kohlschreiber karşısında 64, 75, 64’lük setlerle rahat sayılabilecek bir maç oynadı. Şimdi karşısında Murray var. İngiliz dün Tsonga’yı üç sette (75, 75, 64) geçmesine rağmen yine eziyet çekiyormuş görüntüsündeydi! Bu epey yetenekli ama özgüvensiz delikanlı 2013 Wimbledon’unda şampiyon olduğundan bu yana ilk kez ilk 10 içerisindeki bir rakibini yenmiş oldu. Yaptığı işi rakiplerinin yarısı kadar sevse çok daha başarılı sonuçlar alacaktır. Ama heyhat !

Çarşamba (yarın) Djokovic ile çekişmeli bir maç olacaktır. İzlediğimiz iki raket arasında Sırp raket farklılık arzediyor. Ama tenis bu. Son puan oynanana kadar bitti diyemezsiniz !

Kadınlarda Serena Williams emin adımlarla kürsüye doğru yürüyor. Ona şimdilik ne sıcak, ne de kentin üzerine bulut gibi çöken korkunç nem etki ediyor. Maç sonu röpörtajların çoğunda tenisciler havadaki nemden çok etkilendiklerini söylüyorlar.

Genç yıldız Kanadalı Bouchard ise Rus Makarova karşısından biraz da fiziğinin yetersiz kalmasıyla 76, 64 kaybetti. Bu sonuçlardan sonra Williams’ın yarı-finaldeki rakibinin Makarova olacağını tahmin ediyorum. Gerçi Makarova’nın önünde daha önce Azarenka var. Azarenka’nın sakatlıktan dönüşüne memnun olduysam da onca aradan sonra Makarova gibi tecrübeli ve sürekliliği ön planda tutan bir raketin ona biraz ağır geleceğini düşünüyorum.

Çiftler ise bilhassa kadınlarda sürprizlerle dolu. Williams kardeşler ile Hingis-Pennetta çiftleri mücadelelerini sürdürüyorlar…Çeyreğe kadar geldiler. 1 ve 2 numaralı çiftler ise çoktan elendi. Erkeklerde Bryan kardeşleri yine kupa töreninde izleyeceğiz gibi!

Bugün (Salı) kadınlarda her iki maç ta (Wozniacki-Errani & Bencic-Peng) ilginç geçmeye aday. Erkeklerde Dimitrov-Monfils maçını mutlaka izleyin. Federer ile Bautista-Agut maçını ise İsviçreli’geçebilirsiniz. Hoşkalın.

YORUM YAZ