MENÜ

Şeytan Pisliğine Yağmur İndi !

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hava raporu turnuva sonuna değin gönül ferahlatıcı değil. Hep nemli, mevzi yağışlı ve gök gürültülü. Mağrur, kendilerinden başkalarını pek beğenmeyen Fransızların dünyaca ünlü bu Roland Garros tesisinin çatısı yok. Hatta ABD’nin inşaata başlamasıyla birlikte burası çatısız yegane grand-slam turnuvası oluyor.
Ama bu çamurun içinde, bu ertelenme bile olaya bir ilginçlik katmıyor mu? Diyeceksiniz ki “gel bunu bir de sporsorlara sor! Haklısınız.

Fransa Açık Turnuva Direktörü eski Fransa 1 numarası Guy Forget bu durumun, tesisin gereksinimlerine hala inanmayan bir kaç kent meclisi üyesine ders olmasını diliyor. “Tam 16 yıldır bunu konuşuyoruz ve hala bir sonuç alamdık!”

Şimdi ne mi olacak ? Biliyorsunuz oyuncular bir gün maç oynayıp ertesi gün dinleniyorlar. Yani iki günde bir maça çıkıyorlar (tabi çift oynayanlar hariç). Şimdi her gün oynamak zorunda kalacaklar. Bu maçlarını 3 set üzerinden oynayan kadınlar için fazla bir zorluk oluşturmayacak. Ama 5 set ve ortalama 3 ila 5 saat arası oynayan erkeklerde itirazlar başlayabilir. Hatta ve hatta bu hava şartlsrı sürerse günde iki kez oynamaları bile istenebilir. Yani en akıllı ve yetenekli değil de en güçlü, en dayanıklı, en fit oyuncuların ayakta kalabileceği bir turnuva olabilir. Final de ertelenebilir.

Normal ATP turnuvalarında ancak bir gün erteleyebilirsiniz. Ama ITF yani Uluslararası Tenis Federasyonunun patronajında olan grand-slam turnuvalarında bir sınırlama yok diyebiliriz çünkü konuyla ilgili kural, hava muhalefeti dolayısıyla ertelemeyi ucu açık bırakıyor. Yani oyuncunun müteakip haftada oynayacağı bir turnuva varsa bu RG Turnuva Komitesinin kararına bırakılıyor. Üstelik böyle bir durum şimdilik olası değil. Kararsızlığın dik alası. Tipik ITF. Bu tür bağlayıcı konular başlarına yıkılmadan adım atmazlar.

Halbuki anımsadığım kadarıyla Grand-Slam’lerdeki erteleme süreci bir sonraki turnuvanın kudretine bağlıydı. RG’den sonraki turnuva 32 katılımcılı “ATP 250” olduğundan oyuncular Perşembe günü de oynamaya başlayabileceğinden RG finali Salı’ya kadar ertelenebilirdi. Daha yüksek ödüllü ya da katılımcılı turnuvalarda bu durum kısalırdı. Anlaşılan bu çok mantıklı kural geçersiz addedilmiş.

Güneşli ve aydınlık günler diyerek, hoşkalın.

YORUM YAZ