MENÜ

RolandGarros Erkekler Finalinden Sonra…

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yarın (Pazartesi)ATP’nin yeni sıralaması yayınlandığında durum şöyle olacak :

1 Andy Murray
2 RafaelNadal
3 StanWawrinka
4 NovakDjokovic
5 RogerFederer
6 MilosRaonic
7 MarinCilic
8 DominicThiem
9 KeiNishikori
10 Alexander Zverev

Final Maçı

Nadal-Wawrinkamaçı başladığı andan itibaren İspanyol’un önceki maçlardaki kesin üstünlüğünü bekleyenler şaşırdı. Zira İsviçreli’nin tekin adam olmadığını bildiğinden çekinceli başladı.

Rakibi de uzun toplarla onu çizginin birkaç metre ardında durmaya zorluyor ve onun “spin” toplarının etkisini kırıyordu. Buna rağmen Nadal2-1’de 4 kez kırma şansı yakaladı ama Wawrinka hepsinde onu kortun dışına atan servislerle durumu eşitledi. Ancak Wawrinka hep yanıt veriyor, oyunu domine eden kazanma hırsı gösteren hep Nadal.

Salt savunarak Nadal karşısında maç kazanılmazdı. Ve sonunda 4-2 oldu ve set te böylece 6-2 bitti.

İkinci sette ise maçında başında beklenilen kesif bir üstünlük başgösterdi. Wawrinka yoyo gibi bir köşeden diğerine yetişmek zorunda kalıyor ve sonunda topu fileye takıyordu. Nadal rakibini duvarın dibine kadar çekilmeye zorlayan çok uzun ve spin dolu toplarla bıktırıyordu. Öyleki hislerini belli etmeyen ve bu doğrultuda buz-adam lakabı takılan Stan-The-Man önce dövünmeye ve rakibini alkışlamaya başladı. Sonra da raketini kırıp kendi kafasına çaktı! İkinci set te6-3 bitti.

Aldığı ihtiyaç molasından sonra herkes üçüncü sette daha etkin bir Wawrinka bekliyordu. Onun servisiyle başlandı. Başlamasıyla da Nadal onu kırdı. Sonra da kendi servisini aldı. Üç dakikada 2-0 oldu. Öyle bir oyun oynuyordu ki başta eşim, koltuklarımızdan gelen yorumlar şöyledi :

- “Hiç acıması yok!”
- “Tenisci mi bu yoksa Terminatör mü?”
- “Elinde olsa nefes almasına da izin vermeyecek!”

Ve nihayet Wawrinka’da jeton düştü…Nadal’ıNadal’ın oyunuyla yenemeyeceğini anladı. Başladı atak oynayıp fileye gelmeye. Kendi servisini böyle aldı. Maç boyunca ilk kez İspanyolu müşkülde bıraktı. İşe seyirci de uyandı ve İsviçreliye tezahürat başladı.Artık daha iyi oynuyor, vuruşlarıyla rakibini zor durumlara sokuyordu.

Ama işin özü gün onun değildi. Ne yapsa, neyi denese Nadal’ı alt edemiyordu.Daha iyi oynamasına rağmen son set 6-1 bitti! Şampiyon Nadal. 10. kez.

“Bu formuyla bu adam herkezi siler süpürür, Wimbledon’u da alır” diyeceğim ama aklıma Federer faktörü geliyor…Sanki biraz rahatlıyorum ! Hoş kalınız.

RolandGarros’taki diğer kategorilerin sonuçları:

Çift Kadınlar : MattekSands(ABD)/Safarova(Çek)

Çift Erkek: Harrison(ABD)/Venus(NZL)

Karışık Çiftler: Dabrowski(CAN)/Bopanna(IND)

Jünyor Erkekler: Popyrin(AUS)

Jünyor Kızlar: Osuigwe(ABD) 2 ABD’li final oynadı. Yarı-finalde 2 Rus ile oynadılar.

Tekerlekli Sandalye Kadın: Kamiji(JPN)

Tekerlekli Sandalye Erkek: Hewett(GBR)


YORUM YAZ