MENÜ

Roland Garros III

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şimdi gelelim toptan bir değerlendirmeye. Kadınlarda Serena Williams için söylenecek yegane söz fiziken ve kafaca formda olduğu sürece karşısında hiçbir rakibin duramayacağıdır. Teorik olarak zor bir fikstürü var. Azarenka onu hep rahatsız etmiştir. Evlilik arifesindeki İvanovic’in fikstürü sonuna dek zorlayabileceğini sanmıyorum. Ama formda bir toprak ustası olan Cibulkova can yakabilir.

Fikstürün ikinci çeyreği yani İpek’in tarafı adeta gayya kuyusu. Kimler yok ki. Kerber, Konta, Keys, Venus, Jankovic, Bouchard, Bachinsky, Cornet hepsi burada. Bouchard travmayı atlattı, sağlam geliyor. Güzel de tenis oynuyor. Bachinsky’yi geçerse beklenmedik yerlere gelebilir. Bakalım ortama dayabilecek mi ? Keys ise bence hepsinden biraz daha öne çıkıyor. Konta karşısında zorlu bir sınav verecek. O da çok formda geliyor. Ancak ABD’lilerin toprak fobilerini unutmayalım.

Çağla’nın çeyreği bir başka meçhul. Dişine göre bir rakip çıktı ilk turda karşısına. Tüm iyi dileklerim onunla birlikte. Bu bölümden Muguruza ile Kvitova çeyreğe çıkmaya en büyük aday.
Son çeyrek ise biraz da olsa ikinci çeyreği andırıyor. Halep şüphesiz favori. Ama Safarova ve ABD’li Stephens aralarına Lisicki’yi de alarak bir sürpriz yapabilecek kapasitede. Radwanska’nın form durumu bana burada zorlanacak gibi geliyor. Ama o da hep zoru sevmiştir.

Erkeklerde ise Djokovic yine bu turnuvanın favorisidir. Çeyrek-finale kadar ona dişini geçirecek kimse göremiyorum. Marsel İlhan ilk turu geçerse ikinci turda onunla karşılaşacaktır. Bu bölümde genç Coric ve bir toprak ustası olan Feliciano Lopez azizlik yapabilir.

Toprağın Kralı Nadal hep savunduğum gibi geri döndü. Hem de ne dönüş. Ona türlü isnatlarda bulunanlar herhalde laflarını yemişlerdir. Burada ağır bir fikstür Fognini başta olmak üzere onu bekliyor. Ama İspanyol Boğası zor fikstürlerden hep başarıyla çıkıyor. Gençlerin en umut vereni olan Avusturyalı Thiem başta Goffin, Bagdatis, Kohlschreiber, Tsonga onu bekliyor. Fognini’yi geçer. Ama yukarıda da yansıttığım gibi kariyerinde çok büyük aşama kaydeden Thiem önünde epey zorlanabilir. İzlediğimiz Nadal zor da olsa yarı-finalde yerini alacağını düşünüyorum. Zverev ise bu bölümde izlenmesi gereken bir başka genç.

Fikstürün alt yarısı üst yarısından çok daha zorlu. Buranın üst kısmında Raonic ile Cilic’in mücadelesi izlenir. Buranın diğer yanında Wawrinka çok ağır basıyor. Ama aklı başında bir Dimitrov’un burada çok iş yapabilecektir.

Son çeyrekte ise Nishikori-Kyrgios maçını kaçırmayacağım. Avustralya’lı bu deli-kanlı (!) fevkalade yetenekli…Onu izlemek zevk. Kafasını da sanki (!) düzeltmeye başladı. Ama toprağın ve fanatizmin stresine dayanabileceği de soru işareti. Japon’a gelmeden önce kendi saha ve seyircisi önünde sabır taşı gibi bir Gasquet’yi geçmek zorunda. En alt bölümde belki de buradaki en formda tenisci olan Murray var. Çeyrek-finale kadar rahat sayılabilecek dört tur var önünde. Sonrası ise çok zorlu. Fiziken çok formda. Ama kafaca öyle mi? Buna yanıt vermek zor. Bir koçu da yok. Benim kanım onun pamuk ipliğine bağlı sinirlerinin bu strese tek başına dayanamayacağıdır. Hele tribünlerde bir sinir hastasını (kimileri de hırs-küpü olarak betimliyorlar!) gibi anası varsa, yandı gülüm keten helva. Her durumda buradan fiziği elverdiği sürece Japon Nishikori’nin çıkacağını tahmin ediyorum.

Yağmur izin verirse şen ola Roland Garros.
İyi izlemeler.

YORUM YAZ