MENÜ

Muhteşem Final!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Federer-Del Potro finali genç hanımlarınkinden tümüyle farklıydı. Tenis dolu, mücadele dolu, çekişme dolu ve en güzeli izleyiciler maçın içinde.

İsviçreli mümkün olduğu kadar puanları kısa tutmanın peşindeydi. Ancak Arjantinli neden Dünyanın en güçlü forehand’lerinden biri (saatte 180 km.) olarak anıldığını kanıtladı. Rakibinin oyunu yönetmesine hiç bir puanda izin vermedi. Her sefer oyunu daha geniş bir alana sürükledi, tüm sahayı kullandı. İsviçrelinin topu erken almasını önlemek için de onu sürekli sağa sola koşturarak ritmini bozdu. İlk seti böylece yarım saatte 6-4 aldı

2. set fevklade bir tenis ile açıldı. Oyunlar 1-0 ve 15-15 iken sergilenen mücadele tenis akademilerinde ders olarak okutulabilecek klastaydı. Keza 1-1, 30-30 puanı aynı güzellikteydi. Sonra Federer taktik değiştirerek voleye daha sık gelmeye başladı ve ilk kez öne geçti. Ama her kez Del Potro eşitliği sağlıyordu. Bu da haşmetmeablarını uzun zamandır görmediğimiz kadar asabileştirdi. Ondan hiç beklenilmeyecek çok basit hatalar yapıyordu. En ufak olanakta fileye yönleniyordu. Rakibinin servisinde bile öne gelip bazuka gibi gelen topu erken alarak aynı tepkiyle puana çevirmeye çalışıyordu. Ancak ne yaparsa yapsın Del Potro bir yolunu bulup eşitliği sağlıyordu. Böyle 4-4’e kadar gelindi. Artık skorun ne zaman ve kime doğru kırılacağını bekliyorduk. Ama sanki Ajantinlinin ritmi bozuluyor muydu ne ? Yine de müthiş bir baskı altında olmasına rağmen 4-5, 15-40’tan eşitliği sağlayabildi (5-5). Federer kaçmaktan, Del Potro da kovalamaktan bıkmıyordu.

Bu arada her iki tenisci de hakem Fergus Murphy’ye pek te olumlu olarak algılamadığımız müdahalelerde bulundular. Ancak bu hakemin yönetip içinde münakaşa çıkmayan bir maçı kimse anımsamıyor. Ve oldu 6-6.

Tie-break’te 3-3’e kadar servis atan öne geçti. Burada ilk kez Federer rakibini kırdı 4-3. Sonra müthiş bir puan 5-3. Sonra 6-3 oldu. Del Potro servislerini aldı 6-5. Ve hakem bir kez daha aciz kaldı…Federer’in kutunun dışındaki çizgiye değen servisini içeride kabul etti. Arjantinli itiraz edince şahin-göz aut olduğunu gösterdi. Arada da uzun bir süre geçince İsviçreli haklı olarak tepki gösterdi.

Ortalık sakinleşince Del Potro maç topu attı. İsviçreli izin vermedi 8-8. Sonra 9-8 ileri geçti ve rakibinin servisini bir kez daha kırıp setleri eşitledi (1-1).

Son sette oynanılan tenisin kalitesi daha da artmıştı. Ama roller değişmişti. Bu kez Delpo kaçıyor Fedex kovalıyordu. 4-4’e kadar böyle ilerlediler. Sahnelenen tenis uzun bir süredir herhalde görülmemiştir. Her iki tenisci de birbirlerinin en iyi, en mükemmel yanlarını ortaya çıkarıyorlardı.

Federer en can alıcı yerde rakibinin servisini kırdı 4-5. Ve inanmayacaksınız ama dört maç topu attıktan sonra servisini verdi. Durum 5-5 oldu.

Del Potro servisini alarak yine öne geçti 6-5. Her iki oyuncuda daha iyisi olamaz dediğiniz bir yerde öyle puanlar oynuyorlardı ki hayretler içerisinde kalıyorduk. İş bir kez daha tie-break’e kaldı. Arjantinli çok üstündü. Önce 5-0 öne fırladı. Ve nihayet 2 saat 42 dakika sonra 7-2 ile noktayı koyarak tarihin en güzel finalleri arasında yer alacak maçı sonlandırdı (6-4, 6-7, 7-6).

Sabahın ikisine ramak kalmış olmasına rağmen bitmesine üzüldüğümüz bir maçı geride bırakarak ayrılıyoruz. Ancak tüm maçta sergilenen tenis bu saatlere kadar ayakta kalmayı değer kılıyordu.

İyi haftalar dilerim, hoşkalınız.

YORUM YAZ