MENÜ

İpek Soylu hala New York'ta !

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İpek ve partneri yine favori. Haydi hayırlısı. Eminim bu kız turnuvayı kazanır kazanmaz onun adını bile anmayan birileri üzerine üşüşecektir. Sonra da kızcağız her türlü abartılı makalelere konu edilip bir sonraki başarısına kadar yine ayak-topuna kurban edilecektir.

Dün kadınların yarı-final maçında durum 7/6, 4-3 ve avantaj puanı ile THY’nin güzel yüzü Wozniacki lehine iken, Çinli Shuai Peng sıcaklık-nem-rüzgar üçgeninden yürüyemez hale geldi. Yöneticiler ve doktor müdahale etti. Sahayı tekerlekli sandalye ile terk etmek zorunda kaldı. Günümüzün en ferdi sporlardan birinde, dünyanın parası ve prestiji söz-konusuyken, yöneticilerin de tenis kurallarını uygulamadıkları bu sakatlık esnasındaki candan hareket tarzıyla eminim Wozniacki izleyen tüm yürekleri fethetti. Onun bu insanca tepkisini spor sahalarında meslekdaşlarına kan kokusu almış yaratıklar gibi saldıranlara davranış bilimi olarak okutmak gerek.

Evet Danimarkalı raket bu maçında iyi de oynamazken finale çıktı. Rus rakibini pek kolay geçen Serena Williams’a rakip oldu. Birkaç hafta önce Kanada’da oynadıkları finalin bir kopyası bekliyor bizi bence. Pazar günü, Serena baştan sona hak ettiği bir şampiyonluğa daha varacaktır. Bu arada okuyucularımızı uyarayım. ABD Açık’ta erkekler finali Pazartesi günü oynanır.

Erkeklerde ise bugün yarı-finaller var. Önce Djokovic-Nishikori sonra da Cilic-Federer sahaya çıkacak. Djokovic gibi tüm vuruşları denk, görünür bir sportif zaafiyeti olmayan bir raket karşısında Nishikori’ye pek şans vermiyorum. Ancak antrenörü Michael Chang gibi bir taktik dehası, bir kez daha olmayanı gerçekleştirebilir.

Haşmetmeabları Federer’in işi ise çok zor olacak. İstatistiksel olarak muazzam bir üstünlüğü var (5-0). Ancak Hırvat raket Cilic vatandaşı İvaniseviç’in yönetiminde her gün daha iyi oynuyor. Servislerinde yüksek bir yüzde tutturursa İsviçreliye beklenmedik bir yenilgi tattırabilir. Üstelik sürekli esen ve sahada adeta bir girdap oluşturan rüzgar, oyunu kaba güç üzerine oluşmayan Federer’in işini daha da zorlaştırıyor. Bakalım göreceğiz. Hoşkalın.

YORUM YAZ