MENÜ

Hüznün Ecesi Şenlendi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Müteveffa İran Şahının eşi Süreyya yaşadığı tarvmalar nedeniyle “Hüznün Kraliçesi” olarak anılırdı. Aynı lakabı Simona Halep’e de yakıştırdım. Zira çıktığı üç grand-slam finalinden de hüzünle dönmüştü dünya 1 numarası. Bu kez karşısında ABD’li Sloane Stephens vardı.

Maç için fazla bir şey yorumlamaya gerek yok. ABD’li raket sanki telefon kulübesindeymiş gibi oynadı. Sağa sola, öne arkaya ikişer adım atmadan rahat rahat oynadı. Bu kadın çok ilginç. Medya ile konuşurken de, ABD Açık şampiyonu olduğunda kürsüde de öyle. Söylemesi gerekenden tek bir kelime fazlası çıkmıyor ağzından. Müthiş de bir oyun zekası var. Hiç bozulup kendi kendini yemiyor…Yani arap bacılık etmiyor!

Halep ise her zamanki gibi çığlıklar içerisinde verebileceği eforun azamisiyle oynuyordu.

İlk seti yukarıda yazdığım gibi ABD’li hiç zora sokmadan 6-3 aldı. Artık Halep buradan geri gelir diyorduk ki ABD’li ikinci sette de onu kırarak 2-0 öne geçti.

İyice geri düştüğü için Halep özüne döndü ! Biraz daha öne hatta fileye çıktı ve topları erken almaya başladı. Stephens mecburen telefon kulübesinden çıkarak servis çizgisinin epey gerisinden savunma yapmak zorunda kaldı. Ancak alışık olmadığı için basit hatalar birbirini kovaladı ve Halep önce eşitliği sağladı sonra da 4-2 öne geçti. Öne geçince herhalde bunu yeterli gördü ki yine saçmalamaya başladı. Bu kez ABD’li onu yakaladı (4-4). Sonra Halep yine kim olduğunu anımsadı ve rakibini bir kez daha kırarak setleri eşitledi (6-4).

Şimdi sorular :

- Halep ulaştığı kimliğini koruyacak mı ?
- Stephens mükemmelliği varan tenisine dönebilecek mi ve sinirini muhafaza edebilecek mi?

Son set başlayınca Halep’in üstünlüğüne tanık olduk. 20 dakikada durum 4-0 oldu. Ancak iki oyuncu da oynamaya başladıkları tenis ile birbirlerinin standardını yükseltiyor ve çok zevkli bir maç izletiyorlardı. Sonra 4-1 ve 5-1 ve nihayet hüznün ecesi aydınlığı gördü (6-1). Anasının ak sütü gibi de haketti.

Sizlere de aydınlık günler dilerim…Hoşkalınız.

YORUM YAZ