MENÜ

Gençler bilemiyor ama yaşlılar yapabiliyor!

Abone Ol Google News

Erkeklerde ilk on raket arasından üçü geriye kaldı. Kadınlarda ise sadece iki. Çoğu insanın favorisi, İskoç asıllı ev sahibi ve geçen yılın şampiyonu Andy Murray de elendi. Rakibi 1.91’lik 23 yaşındaki Bulgar Grigor Dimitrov’du. Murray tartışmasız büyük bir yetenek. Ama gün kesinlikle onun değildi. Kötü başladı, denedi çeviremediÖ Kötü bitirdi. İlk servisi tutmadı. İkinci servisi o denli etkisizdi ki bunu gören Bulgar hep yüklendi ve puanları da aldı. Dimitrov ayrıca rakibinin çift-el backhandini rahatsız etmek için yüksek lifte toplar attı ve kısa düşen yanıtlarını fileye gelerek puana çevirdi. Bulgar raket Nadal karşısında ne kadar ciddi ve konsantre idiyse bu maçta da mesaisini bir o kadar iyi yaptı. Geçen yılın şampiyonunu, kendi sahasında ve seyircisi önünde üç sette kayıt dışı bırakmak kolay değildir. Ama Murray’in de bazı uygulamalarını anlamanın olanağı yok. Seni olduğun yere getiren bir koçu apansız bırak. Ciddi bir ameliyat geçir. Geri dönüşün arzuladığın gibi olmayınca da aylarca bir antrenör arayışına gir ve onca sürenin sonunda kariyeri (bizi cinsiyeti değil antrenörlüğü ilgilendiriyor) soru işaretleri dolu olan birini seç ! Üstelik Murray’in annesi de İngiliz Tenis Federasyonu ve Fed Cup antrenörü. Seçimde bu kadının rolü var deniyor. Eğer öyleyse daha fena. Zira annesinin kariyerini sorgulayacak olursanız olumlu pek bir nokta göremezsiniz ! Zaten oğlunun her kritik puanında kadının yüzü öyle bir hal alıyor ki adamcağız locaya destek almak için baktığı an zaten pamuk ipliğine bağlı özgüveni hiç kalmıyor.

Haberin Devamı

“Kontrolünü yitirmiş birer füzeyi” andıran Raonic ile Kyrgios arasındaki karşılaşmada freni daha tutan kazandı. Kyrgios hareketleriyle bir gün önceki yazımızda Nadal’ın kendisiyle ilgili söylemini haklı çıkardı. İşler kötü giderken kendisini tutmayı öğrenmesi gerek. Yoksa 19 yaşınızda hata yapmayacaksınız da ne zaman yapacaksınız ! Boris Becker’in de vurguladığı gibi “profesyonel tenisin bugün geldiği yerde strateji, taktik, teknik, konsantrasyon seviyeniz her puanda bir kitabın bir başka sayfası gibidir”. Bu değişkenliğe ayak uydurabilmek ve neyi ne zaman yapacağınızın bilincine varmak, fiziği ne denli gelişmiş olsa bile henüz çocukluktan yeni çıkmış bir delikanlı için pek kolay değildir. Alacağınız her başarı ile özgüveniniz daha da gelişir ama oturaklı değildirÖUfacık bir başarısızlıkta buruşturularak bir kenara atılmış bir parşömen kâğıdını andırabilir. Kyrgios buraya kadar gelmekle 144. sıradan 60’lara çıkacaktır. Zirve giden yol virajlıdır. Sonrası için bakalım Nadal ne denli doğru söylemiş. Bekleyip göreceğiz... Bu camianın çelebi şampiyonu böyle bir beyanat verdiyse bir bildiği olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Kadınlar ise çimde erkeklerden de daha titrek... Şampiyonluğa kim en yakın derseniz aralarında en az titreyecek olan derim. Dün belirttiğim gibi buna da en yakın Kvitova. Hoşkalınız.

YORUM YAZ