MENÜ

Finale Odaklanın !

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Biraz kafanızı dağıtın ki finallere odaklanmanız daha kolay olsun.

• Federer ATP’nin “Oyuncular Konsey”in deki başkanlık görevini “…biraz da başkaları yapsın” diyerek bıraktı. Kevin Anderson, Gilles Simon, John İsner, Jurgen Melzer ve Sergiy Stakhovsky’nin tekleri, Raven Klaasen ve Bruno Soares’in çiftleri, Yves Alegro’nun emeklileri ve Claudio Pistolesi’nin antrenörleri temsil ettiği bu konseye yeni üye Wawrinka girecek ve Eylül ayında yeni başkanlarını seçecekler.

• Yıldızların bazıları çift kategorisinde de yer alır. Wimbledon zemin olarak sakıncalı olduğu için onları burada daha az görürsünüz ama diğer grand-slamlerde bilerek ve isteyerek bu kategoride de oynarlar. Çift ya da karışıkları oynamak kişideki atikliği ve ani karar verme yeteneğini geliştirir. Vole antrenmanı için başlıca çaredir…Zira maçın çoğu filenin hemen iki yakasında geçer ! Bakın Wimbledon’da ki ilginç eşleşmeler : Erkeklerde birinciliğin tartışmasız sahibi ABD’li Bryan kardeşler karışıklarda kadınların üçüncü sırasını oluşturan Srebotnik/Peschke çiftini benimsediler! Bob, Slovak Srebotnik’i , Mike Çek Peschke’yi aldı ama her ikisi de elendi. Unutulmaz şampiyon Martina Hingis Brezilyalı Dünya 3.sü Soares ile yer aldı ama onlarda çeyrekte yenildiler. Samantha Stosur bir başka çift ustasıyla birleşti : Nenad Zimonjic…Yarı-final oynuyorlar.

• Williams kardeşler çok eleştirildi. Kendilerini başka bir dünyada gördükleri, diğer tenisçilere kaba muamele ettikleri hatta selam bile vermekten kaçındıkları, vs. Ancak Serena Williams kariyeri boyunca aklına yatmayan başta WTA uygulamalarına ya da kurallarına hemen tepki verdi. Beğenmediği kuralları tartıştı. Bugünün dünyasında hala “kol kırılır yen içinde kalır” düşüncesindeki kurum ve insanları medya önünde kıyasıya eleştirdi. Ellerinden gelse ona ceza verip bir kaşık suda boğacaklar ama ancak cesaret edemiyorlar zira kadın tarihin gösterdiği en başarılı kadın tenisçi. Üstelik sürünen ABD tenisinde ayakta kalabilen yegane raket. Normal zamanda rakipleriyle arasında dünyalar kadar kalite farkı var. Üstelik kadın kritik ve stres yaratılan durumlarda hep motive oluyor. 2012’de bu kez medya ile üzerine gelmeye çalıştılar…Kadın hem Wimbledon’u hem de aynı sahada Olimpiyatları aldı. Baktılar ki baş edemiyorlar işi sinsiliğe döktüler. Bel altından vurmaya başladılar. Görünen o ki başarılı oldular. WTA’nin “viral enfeksyon” geçiriyor açıklamasını tenisin efsanelerinden Martina Navratilova “bu açıklamayı kabul etmiyorum…Bu durumdaki bir insan sahaya nasıl çıkarılır anlamıyorum” ifadesiyle karşıladı. Jimmy Connors ise daha sertti “saçmalık” dedi. Serena hakkında teyit edilmeyen bir husus ta “hassas durumunun yenildiği maçtan iki gün önce baş gösterdiği” ! Yeni söylenti ise hamile olduğu !

• Seks yapmak sporunuzu etkilemez; Sizi etkileyen onu aramak için bütün gece kapı kapı dolaşmanızdır ! (Andre Agassi).

YORUM YAZ