MENÜ

Federer'den Mesaj !

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sosyal etkinliklerden pek hoşlanmam. Bence en güzel davet iptal olanıdır! Bu kez sıyrılamadım. Hem damat hem de gelin tarafından çağrılıydık. Üstelik ebeveynler de can dostlarımız. Huyumu bildiği için eşim hafta boyu “gözüm üzerinde“ işareti yaparak işine gitti. Evdeki tebeşirleri yutup ateşimi çıkarmayayım diye sakıncalı herşeyi yok etmiş. Dolayısıyla hastalık bahanesi dahil ne hergelelik yaptıysam tutmadı. 2 yıl sonra takım elbisemi önce daralttırdım, ütülettim, giydim, kravatımı bağladım, boynumu büktüm ve gittim. Esasen iyiki de gitmişim. Nice dostumla karşılaşıp hasret girderdik. İnşallah birkaç yıl sonra tekrarlayabilirim. Dostların çocukları sağolsun!

Hem Federer’in yarı-finali, hem de FB-GS derbisi var. Yolda nikaha giderken eşimle konuşuyorduk. Haşmetmeabın kazanacağından ne denli eminsem, futbol oynamaktan ziyade tepişmeyi andıran bu tür karşılaşmalardan ikirciklenirim. Zira çevremiz ayaklı bombalarla dolu. Patlaması için ufacık bir kıvılcım yeterli olabiliyor. Taraftarlığı ve sportif mücadeleyi, bastırılmış dürtülerini açığa çıkarmak için bir araç olarak kullanan bir çok zavallı var çevremizde. Allahtan sahadakiler sporculuklarının bilincindeydi de yanlışlıkla “yönetici” diye adlandırılmış bir apaştan başka kimse bir zavallılık sergilemedi.

Federer ile 21 yaşındaki Hırvat rakibi Borna Coric arasındaki maçı kısmen telefon ekranından ve sonra da tv’de tekrarından izledim. Coric, bir tenis oyuncusu olarak en beğendiği sporlar arasında boksu, en beğendiği sporcular arasında ise Mike Tyson’u göstermekten yoksunmayan ilginç bir genç. Bu turnuvada aldığı sonuçlarla 36. sıraya çıkacak. Bundan bir süre önce Coric’in en umut vaat eden gençlerden biri olduğunu yazmıştım. Bu genç adam geçirdiği bir diz ameliyatınyla birlikte kafasını da toplamış ve beni haksız çıkarmayacak gibi gözüküyor.

Dün fırtına şiddetinde esen bir rüzgar altında İsviçreliyi adeta sınamış. Hatta bulunduğumuz davette bir dostuma turnuvanın ilginçliğinden bahsederken Federer bile yenildi dedim. Durum o zaman 7-5, 4-2 Coric lehineydi. İşte bana Federer’den mesaj! “Teniste son puan bitene kadar sonuçtan emin olma!”

Haşmetmeablarının dünkü maçta verdiği sair mesajlardan biri de azim ve kararlılığın sabır ve yetenekle birleştiği vakit çözemeyeceği sorun olmadığıdır. “Baktım ki topu biz değil rüzgâr yönlendiriyor ve o rüzgâr da rakibimin arkasında, topu oyunda tutmaktan başka bir çare göremedim. Rakibimin puanları 1-2 vuruşta bitirmesine engel olmaya ve bu şekilde onun sinirlenip basit hatalarını arttırmasına çalıştım. Bekledim ve sabrettim…Zamanla onun arkasında olan şans ta bana doğru döndü. İşte o zaman başladım voleye çıkmaya ve onu tam bozmaya.

Söyleyin bana tüm bunlar yaşamın da bir gerçeği değil mi?

Evet Federer maçı 7-5, 4-2’den çevirmiş. Skor 5-7, 6-4, 6-4. Mutlak olan bir olgu var ki bu adam kadar sahayı küçültebilen ikinci bir oyuncu olmadığıdır. Dün de rüzgardan çok etkilendiğini anladığı an sahanın neredeyse ortasından oynamaya başlamış. Üstelik başkaları için derin olarak tanımladığımız toplar bu adam için kısa-top olarak geçerli. Tecrübesini taktiksel zekasıyla birleştirip 37 yaşında zirvede hükümranlığını sürdürüyor.
Bu gece 21:00’den itibaren finaller var. İyi izlenceler. Hoşkalın.

YORUM YAZ