MENÜ

Daha ne olsun?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünyadaki en organize tenis etkinliklerinden biri olan Avustralya Açık önceki yıllarını aratıyor. Başından bu yana web-sitesi ile ilgili aksaklıklar dünyanın en gelişmemiş ücra köşelerinde bile rastlanmayacak potlarla doldu taştı. Hala ve hala oyuncuların milliyetlerinin yanlışlıklarından tutun, sonuçların ve fikstürlerin bir gün sonra bile girilmemiş olması görülür şey değil. Ertesi günün programları yansıtılırken günün tarihi bile yanlış aksettiriliyor! Tüm bunlara bir de hakemlerin çuvallaması ekleniyor. Tam bir kaos. Daha ne olsun?

Halbuki turnuva sportif anlamda belki de son 50 yılın en büyük sürprizleriyle fevkalade ilginç bir hale dönüştü. Ben bunca beklenmedik skorlarla neredeyse hiç karşılaşmadım desem pek abartı olmaz. Evet onca oyuncu sakatlıklarla boğuşarak buraya geldi ama maç içi sakatlıklara da pek rastlamadık (diye yazmıştık ama! Nadal’a geçmiş olsun demek boynumuzun borcu!).
Bugün de önce kadınlarda yine favoriler arasında gösterilen Ukraynalı Svitolina Belçikalı Mertens’e yenildi. Vatandaşı unutulmaz şampiyon Clisters’in talebesi olan bu dünya 37 numarası Belçikalı çok zeki. 4 yaşında tenise balamış. Başlatan da şimdilerde bir Hollanda Hava Yolları (KLM) pilotu olan ablası. Kızın antrenörü olan sevgilisi Robbin Ceysenns bizzat Clisters tarafından tenis camiasının başlıca koçları arasında gösteriliyor. Mertens turnuvanın 4 numarası Svitolina’yı bir de halkayla uğurladı. Şimdi yarı-finalde THY’nin güzeli Wozniacki ile oynayacak. İyi bir maç olacağını düşünüyorum.

Ardından kariyerinin en formda haliyle Melbourne’a gelen dünya 3 numarası Dimitrov veda etti turnuvaya. Maçın galibi ise hiç ama hiç kimsenin en ufak bir şans bile vermediği ve sıralaması 49 olan 23 yaşındaki İngiliz Edmund. Dört sette Bulgar yıldızı saf dışı bıraktı. İngilizler vatandaşları talihsiz Andy Murray ile üzülürken bir diğer vatandaşları Edmund ile sevindi.
Bunca sürpriz isimden sonra sahaya ağır-abiler çıktı. Nadal ile Cilic. Her ne kadar Nadal buraya gelirken sakatlığını tam atlatamadığı ortaya konulduysa da o her zamanki gibi verebileceği eforun azamisini sahaya sürdü. Bu adamın en önemsiz bir maçta bile alnının tüm terini ortaya koymadığını söylemek hem tenis hem insanlık için günah olur.
Ancak Cilic’in de ona kolay teslim olmayacağı gün gibi aşikârdı. Öyle de oldu. Fakat maç beş sete uzayınca İspanyol’un sakatlığı tekrarladı ve maalesef, 3.5 saati aşkın bir süre sonra, son sette durum 2-0 rakibinin lehine iken, bırakmak zorunda kaldı.

ATP’nin en alçakgönüllü ve hayırsever raketlerinden biri olan Hırvat Cilic’in karşısında şimdi Edmund olacak. Finale çıkmak için mücadele edecekler. Çok kısa vuruşlu bir maç olacağından başka bir öngörüm yok. Bu turnuva insanda öngörü bırakmadı ki!

Yarın maçlar yine sabah 03:00’te başlıyor. İlk maç kadınların: Kerber-Keys. Onu erkeklerin çeyrek-final maçı “Sandgren-Chung” izleyecek. Sonra ve sabah 07:00’den önce olmamak kaydıyla yine hanımlar sahnede : Halep-Pliskova oynayacak.

Federer-Berdych maçı ise sabah 11:30’da başlayacak. Ama siz yine de isterseniz Eurosport programına bakınız. Bu yıl bu Avustralyalılara güven olmuyor. Coğrafyanın çok dibinde kaldılar!

YORUM YAZ