MENÜ

Avustralya'da Son!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son günün muzaffer teniscisi Sırp Tenisci Novak Djokovic oldu. İngiliz rakibi Andy Murray’i yenerek şampiyonluğa ulaştı. Dört set (76, 67, 63 ,60) ve 3’40” süren maç sonunda rakibine dördüncü kez burada üstün geldi.

Melbourn’daki turnuvayı on günde 704.000 kişi bizzat gelerek izlemiş. Bu bir rekor. İşte bu rekorun son gününde müthiş bir fiziksel mücadele izledik. Sırp raket daha ilk sette bir voleye yetişirken düştü. Parmağından tedavi gördü. Ancak tedaviden sonra seti kazandı. İkinci sette ise bunun tersini yaşadık. İngiliz 2-1 üstünlükten 4-2 geriye düştüğünde sinirleri iflas etmek üzereydi. İmdadına bir siyasi gösteri yetişti. Avustralya’nın mülteci-sığınmacı politikasını protesto edenler sahaya girince oyun durdu. Bunları reklam etmemek için yerel medya “sus” kararı aldı. Ancak bu bekleme süresince İngiliz kendine geldi ve seti alarak durumu beraberliğe getirdi.

3. sette ise Djokovic beklenmedik bir bitkinlik yaşadı. Birkaç topta sendeledi. Tedavi istedi ve gördü. Sonra kalktı ve 13 oyunun 12’sini kazanarak seti aldı…2-1 öne geçti.

Dördüncü sette Sırp Teniscinin rakibine karşı ezici bir üstünlüğünü izledik. İngiliz müthiş geliştirdiği fiziği ile bir köşeden diğerine ulaşıp topları çıkarıyor ama puanları bitirmek Djokovic’e nasip oluyordu. “Avustralya Açık” tarihinde ilk kez bir finalin son seti 6-0 bitti.

Djokovic ile Murray 12 yaşlarından beri birbirlerine karşı bir tenis mücadelesi veriyorlarmış. Oynadıkları yerlerde birlikte antrenman yaptıkları az değil. Hal böyleyken bu maçtan sonra Murray’e rakibinin üçüncü sette aldığı tedavi molasının taktiksel olup olmadığı sorulduğunda aldıkları yanıt : “Umarım öyle değildir” oldu ! Tenis dünyasında değil dostu-arkadaşı, rakibi hakkında bile böyle imakâr konuşana pek rastlamazsınız. Ama bu delikanlı ağzından çıkanları pek düşünerek telaffuz edenlerden değil. Değilmi ki İskoçya’nın İngiltere’den ayrılmasını desteklediğini söyleyip, tersi çıkınca, tekzipte bulundu !

57 kilometre raket teli harcanan Avustralya Açık’ta en fazla raket çektiren de tek-kadınların şampiyonu yaşayan efsane Serena Williams olmuş. 86 raket ! Burada toplam 4763 raket çekilmiş. Serena aynı zamanda kadınlarda en hızlı servisi atan : 204km. 88 ace atmış.

Bir başka efsane de “Karışık Çiftleri” kazandı : Martina Hingis ile Leander Paes. Pek uzak olmayan bir geçmişte Martina teklerde, Paes ise çift-erkeklerde tenis dünyasının zirvelerindeydi. Çift-Kadınların favorisi ise tartışmasız bir şekilde İtalyan Errani-Vinci çiftiydi. Ama onlar bu onuru Safarova(ÇEK)-Sands(ABD) çiftine kaptırınca Çizme’nin üzüntüsünü erkekleri giderdi…Çift-erkeklerin şampiyonu beklenmedik bir şekilde İtalyan Fognini-Bolelli çifti oldu.

Tenis turnuvaları esnasında çocuklara seslenen bazı etkinlikler gerçekleştirilir. Bunların başında yıldız teniscilerin, geleceğin minikleriyle oynamaları gelir. Bunun adına tenis-kliniği denir. Buradaki çocuk-gününe katılan yıldızların başında Azarenka, Hingis, Bouchard, İvanovic, Federer, İvanisevic ve Nadal geliyor. Kaç kişi katılmış biliyor musunuz ? 14.500 (ondörtbinbeşyüz).

Artık bu kliniklere katılmak için çok büyük olan Gençleri (Juniors) ise erkeklerde Rus, kızlarda Çinli tenisciler kazandı.

Burada bir ilk daha gerçekleşti. Tekerlekli-sandalye erkekler turnuvasını ilk kez bir Avustralyalı kazandı.

Artık teniscilerin kıta değiştirmeye başladılar. Önce ver elini Avrupa’nın kapalı-kort turnuvaları. Sonra da ABD’ye geçilecek. İzleyeceğiz. Hoşkalınız.

YORUM YAZ