MENÜ

“100 Yıllık Cincy”

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2014 yılında kadın ve erkeklerin Cincy fikstürlerinde ev sahibi ülkeyi temsilen sadece Serena Williams kaldı. Her iki tarafta da ABD’li tenisciler daha üçüncü turda pes ettiler. Hala John İsner gibi fasulye sırığını andıran bir tenisciden başarı bekliyorlarsa zaten söylenecek bir şey yok demektir. Bir zamanlar tenis dünyasına hükmeden koskoca bir kültür uzun bir süredir yokları oynuyor. Yazık !

Önceki yazımda Cincinnati’de epey çelişkili sonuçlara şahit olabileceğimizi yazmıştım…Üç gün önce biten Kanada’nın kralı Tsonga ile kraliçesi Venus Williams daha ilk turda elendiler. Onları yalnız bırakmamak için olsa gerek hemen arkalarından Berdych, Dimitrov ve dünyanın (aileden – babası bir oligark !) en zengin teniscisi denilen Gulbis te yenildi. Çeyreklere gelindiğinde Monfils, Janowicz, Cilic ve dünyanın 1.numarası Djokovic te yoktu. Novak yitirdiği maçtan sonra yaptığı basın toplantısında balayından sonra hala kortta kendini rahat hissetmediğini belirtiyordu.

Kadınlarda ise Venus’tan sonra yaprak dökümü Errani, Bouchard, Kvitova, Cibulkova ile başladı Lisicki ve Kerber ile devam etti. Ama onlarda bugün tüm maçlar çekişmeli geçmeye aday. Hele Sharapova-Halep maçı tam izlenecek olan…Erkeklerdeki Murray-Federer maçı ile aynı saate konmuş. Böyle bir program ortaya koyan turnuva direktörüne neye hizmet ettiğini sormak gerek !

Erkeklerde merak edilecek bir diğer maç ta Raonic ile İtalyan Aygırı Fognini arasında. Tenisin her vuruşuna sahip fevkalade yetenekli bu Akdenizli kafasına hakim olursa, yeni gençler grubunun başlıca üyelerinden Raonic karşısında bize fevkalade bir maç izletebilir. Diğer maçlardan kanımca Wawrinka ve Ferrer yarı-finale çıkarlar.

Yaklaşan “Amerika Açık"a kadar önümüzde 1.5 hafta var. Umarım herkez kendisini toparlayabilir ve bize güzel bir grand-slam izletirler. Djokovic’siz, Nadal’sız, Murray’siz, Del Potro’suz, Azarenka’sız bir turnuva en azından bana zevk vermeyecek. Ama New-York, Flushing Meadows’da sürprizlere hazır olun…Hem de en büyüklerinden. Söylemişti dersiniz! Hoşkalınız.

YORUM YAZ