MENÜ

Valizini topla Sağlam hoca!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başkanlığı döneminde en çok getirdiği ve gönderdiği teknik direktörlerle prestij kazanan Yıldırım Demirören’in belki de en doğru kararı bu olacak. Cuma sabahından tezi yok, Ertuğrul Sağlam ile tüm ilişkiler bitirilmeli. Futbolculuğu dönemindeki efendi görünümü altındaki bütün pısırıklığı bu takıma sirayet etmiş durumda. Zaman zaman kendisine uzatılan mikrofonlara teknik direktörlük kapsamında, Alex Ferguson veya benzer açılımlarda örnekler veren Sağlam’ın bunu yapmak için ancak Samsunspor veya benzeri ortamlarda kariyer denemesine yönelmesi gerek. Rasim Kara’dan sonra son 10 yılın en iyi kadrosuna ulaşan bir takımı bundan daha pısırık bir biçimde oynatacak bir teknik direktör aransa da bulunmaz.
Tam da Beşiktaş’ın takım olarak hangi seviyeye geldiğini belirleyecek bir sınavdı Metalist rövanşı. Görüldüğü gibi, Türkiye Ligi’nde bir iki maç almakla iyi bir takım olduğunuz görüntüsü izafi. Kanıksanmış, başka bir görüntü daha var bize ait olan. Türkiye’de Alex’e tapılıyor. Ne var ki, Metalist’in 50 numarasını gördükten sonra (bu oyuncu için İstanbul’daki ilk ayakta da izlenimlerimi sunmuştum) düşüncelerimiz de değişiyor. Jaja 3 tane Alex yapar. Çünkü en basit temel kuraldan (futbolu gerçekten bilenler adına konuşuyorum) 4 mevsim oyuncusu. Ukrayna’nın 3 numaralı takımı böylesini buluyor, Türkiye’nin sözde 3 büyüğünden biri Beşiktaş da kararını Seric’te kılıyor.
Sağlam davayı kaybetti, salon oyuncularıyla buraya kadardı. Bu sonuç bir ayıptır! Daha fazla ayıp ise Ertuğrul Sağlam’ın bu takımın başında kalmasıdır.

YORUM YAZ