MENÜ

Uygunluk reçetesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Transfer stratejisini birden bire değiştiriverdi Beşiktaş. Çok tartılan savunmasını takviye etmek yerine blok olarak yeni bir defans kurma niyetinde adeta. Neredeyse tümüyle yabancılaştırılmak istenen savunma 3-4 sezonun toplamındaki bir çarkediş olabilir. Ya da ülkedeki yarışmanın takım başarısında savunma donamınının önemini Beşiktaş’ın yeni keşfettiği de öne sürülebilir.
En azından Uruguay’la oynadığımız maçta Gökhan Zan-Emre ikilisinin 75 dakikayı hatasız geçirdikten sonra son 15 dakikadaki alabora oluşlarını gözlemek bile Beşiktaş’ın geç de olsa kafayı niye değiştirdiğine yeterli veridir.
Yine de Beşiktaş’ın doğru teşhisten yana tavır aldığı gözlense de planlama açısından doğru hesap yaptığı tartışılır. Üç tane savunmacı transfer etmek kararlılığında Siyah-Beyazlılar. Bu şartlarda Ricardinho, Gordon ve Higuain’le yollar ayrıldığında dahi, yabancı kontenjanı sekize tamamlanıyor. Bu matematiksel düzende yeni transferlerin takıma yerleşeceğini varsaydığımızda Bobo, Delgado, Tello’dan ikisi 11 dışında kalacak gibi duruyor. Takım savunmasına hiç katkısı olmayan bu üçlünün kulüpte kalıp, kaldığı takdirde kulübenin içine yakın durması Beşiktaş için yine doğru bir ekonomi olmayacak. Gitmesi söz konusu olan isimlerden Bobo giderse, pek birşey farketmez. Ancak Cisse ayrılmak isterse Beşiktaş o bölgeyi Sivok’a teslim etmezse yeni bir yabancı almak zorunda kalır ki, yeniden kontenjan barajına takılır. O yüzden özellikle de sol kanat için uğraş verdiği yabancı transferini daha iyi analiz etmeli Siyah-Beyazlılar. Tello’dan daha iyisini bulacaklarsa, Tello’yu göndermeleri gerekir. Aksi halde yine orantısız bir yığılma ile karşı karşıya kalabilirler.
Daha kısa özetleyecek olursak, önümüzdeki sezonun ideal 11’inde Holosko, Delgado, Cisse ve Tello bu takımın vazgeçilmezleri olacaksa, üç yeni savunmacıyla birlikte 6+2’ye takılacak Beşiktaş! Kaldı ki Delgado ile Cisse’nin yine alternatifi olmayacak. Savunmanın göbeğine iki kaliteli stoperle oyunu iki yönünü oynayabilecek güçlü bir orta alan oyuncusu Beşiktaş’ın transfer planlamasına daha uygun olmaz mı?

YORUM YAZ