MENÜ

UEFA adına

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın en çok top kaybı yapan oyuncusu Delgado, Holosko’nun yokluğunda forvete yakın olan isim olarak seçilmişti. Onun görevi neyse, Tello soyundu dün gecelik. Ancak Beşiktaş orta alanının pas alışverişinde Delgado fazla işe karışmamasına rağmen, yüzde genede düşüktü. Zeminin kayganlığı ve Ankaragücü presi karşısında gerektiği kadar dirençli olamadı Beşiktaş orta alanı. Aynı koşullar savunmasını da yıprattı Siyah-Beyazlılar’ın. Bebbe ve Murat Erdoğan’ı durdurmakta oldukça zorlandılar.
İkinci yarı Ankaragücü’nün düştüğü skor dezavantajından dolayı, ofansif hameleleri öne çıktı. Beşiktaş yine baskı altında oynamasına karşın ilk yarıdan daha fazla karşı kaleyi yoklama şansı buldu. Delgado’nun uzun driplinglerde kaçırdığı gol pozisyonu, ikinci golün öncesinde Ali Tandoğan’ın çıkışı, Ankaragücü’nün gol için risk aldığı bölümlerde Beşiktaş’ın iş bitirici kontratakları olarak öne çıktı. Ali Tandoğan-Serdar Özkan değişikliği, Ertuğrul Sağlam’ın en doğru gözlemiydi. Tello, Delgado’nun görevinde özellikle de ikinci yarıda başarılı gözüktü. Aydın çalıştı ama üretken değildi. Ankaragücü’nün gol için baskılı oynadığı ikinci yarıda, Bebbe’nin sakatlanıp çıkışı onlar adına şanssızlıktı.
Hakem Hüseyin Göçek’in ilk yarıda Ankaragücü’nden Gökhan’a yaptığı hareketke, faule sebebiyet vermekten ötürü gösterdiği kart ağırdı. Penaltıda da doğru yerde olmadığı için yan hakemine sığındı. İbrahim Ege’nin hırçınlığına da aşırı hoşgörü gösterdi. Beşiktaş aldığı bu galibiyetle son haftaya az da olsa UEFA Kupası şansı umuduyla girdi.

YORUM YAZ